"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: H κουτοπονηριά του κουτσαβάκη!


Αχαρακτήριστη η κίνηση της κυβέρνησης να βαπτιστούν «με μετάθεση» ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης «διπλωματικοί υπάλληλοι»


Πλέον, αντί δυο αιχμάλωτους στρατιωτικούς, θα είμαστε μάλλον η μόνη χώρα που έχει αιχμάλωτους διπλωματικούς υπαλλήλους. Και από το παράσημο της αιχμαλωσίας που φέρουν, ως τίμιοι στρατιώτες, θα τους καταντήσουμε δυο αναξιοπαθούντες πολίτες.

 
Εδώ έχουμε το «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» στην πιο άθλια εκδοχή του: η κουτοπονηριά του κουτσαβάκη που νομίζει ότι είναι μάγκας, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να φάει περισσότερο ξύλο.

 
Εύχομαι να ναι καλά τα παλικάρια και να κρατάνε το κουράγιο τους, και απέναντι στην αυθαιρεσία και την ανομία των δεσμωτών τους, και στους εξευτελισμούς των δικών μας.
 

ΥΓ. Όσο για το επιχείρημα ότι «έτσι θα παίρνουν για τον καιρό της αιχμαλωσίας τους οδοιπορικά εκτός έδρας» είναι...


 μόνο για φτύσιμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: