"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η πρώτη σύγχρονη ισλαμιστική φονταμενταλιστική κατάκτηση της Δύσης???

Γράφει ο PHILIP CHRISTOPHER
Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). 


Τη δεκαετία του ’70, ο Ντόναλντ Τραμπ γινόταν γνωστός ως ο νέος, ορμητικός και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των ακινήτων. 


Την ίδια χρονική περίοδο η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974, βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου. 


Τώρα, 44 χρόνια μετά, τα δύο αυτά θέματα βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης ιστορικής σημασίας. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο ηγέτης του δυτικού κόσμου, ενώ η τουρκική κατοχή της Κύπρου έχει πλέον γίνει η πρώτη απόπειρα ισλαμιστικής, θρησκευτικής κατοχής εδαφών και πόρων του δυτικού κόσμου.  


Νέες αποκαλύψεις δείχνουν μια Τουρκία που σταθερά επιδιώκει τη μόνιμη κατοχή της Βόρειας Κύπρου, περιοχής που είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες, ενώ αποτελεί το προπύργιο του δυτικού πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. 


Ο κυπριακός λαός πολέμησε στο πλευρό των ΗΠΑ σε κάθε πολεμική σύγκρουση του 20ού αιώνα και έχει αποδείξει την κοινή λογική του. Οταν η Τουρκία αρνήθηκε την περίθαλψη ετοιμοθάνατων στρατιωτών στη βάση στο Ιντσιρλίκ μετά τους βομβαρδισμούς αμερικανικών στρατιωτικών στόχων στη Βηρυτό, η Κύπρος ανέλαβε αυτό το δύσκολο καθήκον.  


Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξαπάτησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι θα σταματούσε την παράνομη στρατιωτική κατοχή της Κύπρου.



Ο Ερντογάν αγνόησε τη Συνθήκη της Γενεύης και αργά αλλά σταθερά, στην ουσία, έστειλε χιλιάδες Τούρκους να ζήσουν ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, που παραδοσιακά θεωρούνται δυτικοί, μετριοπαθείς και κοσμικοί μουσουλμάνοι. Οι Τουρκοκύπριοι πρόσφατα αποκάλυψαν το τέχνασμα του Ερντογάν, σημειώνοντας την ύπαρξη 684.301 ενεργών κινητών τηλεφώνων και την παρασκευή 715.000 ψωμιών κάθε μέρα στη Βόρεια Κύπρο με συνολικό πληθυσμό μόλις 130.000 κατοίκων.



Οι Τουρκοκύπριοι αναφέρουν ότι ο Ερντογάν πιέζει για την κατασκευή τζαμιών και τον διορισμό εξτρεμιστών ιμάμηδων στα Κατεχόμενα με σκοπό την «πλύση εγκεφάλου» των παιδιών.  


Πρόσφατα, μέλη των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν βίαια σε κυπριακή εφημερίδα που στάθηκε απέναντι από την επίθεση του Ερντογάν στην παροχή αμερικανικής βοήθειας στους Κούρδους της Συρίας που πολέμησαν τους τζιχαντιστές.  


Ο ρυθμός γεννήσεων των περίπου 500.000 παράνομων αποίκων στα Κατεχόμενα είναι σαφώς υψηλότερος από αυτόν των 800.000 χριστιανών Ελληνοκυπρίων που κατοικούν στα υπόλοιπα δύο τρίτα του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι οι παράνομοι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλειονότητα του πληθυσμού σε μια δυτική, δημοκρατική χώρα και να είναι μια σοβαρή απειλή για θέματα ασφαλείας αμερικανικού ενδιαφέροντος.



Με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την υπό κατάρρευση τούρκικη οικονομία, η κατακτητική αυτή προσπάθεια θα γιγαντωθεί. 


Είμαστε σίγουροι ότι...

 ο πρόεδρος Τραμπ θα βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό. Η «κοινή λογική» του θα αντικαταστήσει την περίεργη λογική της Ουάσιγκτον που στην ουσία έχει δώσει το πράσινο φως για την τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο. Η εξαιρετική επιχειρηματική ικανότητα του προέδρου Τραμπ θα προστατέψει την Κύπρο, μια πλούσια σε υδρογονάνθρακες σύμμαχο που συνεργάζεται με εταιρείες-κολοσσούς, όπως οι Exxon, Shell και Noble Energy of Texas. Η Κύπρος συνεργάζεται επίσης τόσο με την Αμερική όσο και με το Ισραήλ ώστε να παρέχει μια ασφαλή δίοδο για αυτές τις πηγές προς τη Δυτική Ευρώπη.  


Ο πρόεδρος δεν θα πρέπει να φοβηθεί τις όποιες κινήσεις των πολεμικών σκαφών που προσπαθούν να εκφοβίσουν τις εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει την άδεια της Κύπρου, όπως η ιταλική ΕΝΙ, για την έρευνα για υδρογονάνθρακες στις ΑΟΖ της. Ούτε βέβαια και θα πρέπει να μείνει σιωπηλός μπροστά στις προσπάθειες του Ερντογάν να εντάξει τη Βόρεια Κύπρο σε ένα οθωμανικό σουλτανάτο και ένα παγκόσμιο χαλιφάτο. Οσο είναι ο ίδιος ο ηγέτης του δυτικού κόσμου δεν θα πρέπει να επιτρέψει στους ισλαμιστές φονταμενταλιστές του Ερντογάν να επιτύχουν την πρώτη σύγχρονη κατάκτηση δυτικού εδάφους.  


Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να σταθεί στο πλάι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός μέλους της Ε.Ε. και μιας ισχυρής συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: