"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: "Εργατικής" κυρίας απορία


Γράφει το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η κυρία της αναρτήσεως είναι έγκυος.  


Αυτό φυσικά δεν την εμπόδισε να κάνει τα χαρτιά της ως εποχιακός αρχαιοφύλακας. Τα αποτελέσματα των προσληφθέντων, μέσω ΑΣΕΠ, βγήκαν χθες. Μιλάμε για 7μηνες συμβάσεις. 


Η πρώτη και, προφανώς σημαντικότερη, απορία της κυρίας είναι αν, πέραν των 119 ημερών, ήτοι τριών από τους επτά μήνες και του συνακόλουθου μειωμένου ωραρίου δικαιούται και «κάτιτις» παραπάνω.

 
Η κυρία αυτή λοιπόν, πάει ωραία ωραία, τσιμπάει μια τρίμηνη άδεια λοχείας, «τρώει» τη θέση άλλου ανέργου που είχε όρεξη κι επιθυμία να δουλέψει, ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί θα δουλεύει με ένα άτομο λιγότερο, πράγμα που σημαίνει, πολύ απλά, πως αυτό θα βγει πάνω στις πλάτες των υπολοίπων συμβασιούχων, θα πάρει και την κανονική άδεια που δικαιούται, συν τα ρεπό, θα μετρήσει μια 7μηνη προϋπηρεσία η οποία χαρίζει μόρια για του χρόνου και φυσικά, στην επόμενη σύμβαση μοριοδοτείται επιπλέον για το τέκνο. 
 

ΚΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

 
Ναι κυρία μου. Ένα...


 στραπόν να μας το φερμάρετε. 


Πού ξέρετε; 
Μπορεί στο τέλος να μας αρέσει κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: