"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ευρέθη άξιος διάδοχος του Θωμά Μάτσιου! Και το όνομα αυτού ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΝΟΣ και μπράβο του!

 
Αξίζει να ζεις μόνο εδώ και να περιμένεις το επόμενο στάδιο της μύησης στο υπέροχο εγχώριο ακατάληπτον





Η ζωή στην Ελλάδα μας έχει ακόμα μαγεία. Σε κάθε γωνιά της πατρίδας, κάθε στιγμή, μπορεί να προκύψει το μυστηριώδες και το αποκαλυπτικό άφατον. Ακόμα κι ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει προσφέρει χρησμούς και μηνύματα πιο αινιγματικά κι από τον δίσκο της Φαιστού ή από τις βραχογραφίες στο Παγγαίο, από τις γραμμές στη Νάζκα του Περού. 


Πρώτος μύστης, ο αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού Θωμάς Μάτσιος, αυτός που έδωσε τη μνημειώδη και σεπτή εξήγησή του για την αναβολή του αγώνα με την Καλαμαριά. 



Και τώρα ευρέθη διάδοχος. Ο δημοσιογράφος ιεροφάντης Γιώργος Μίνος, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, μεταμφίεσε τον θείο λόγο σε εξήγηση για τα ντράβαλα στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

 
Και είπεν ο Μίνος: «Εδώ στο γήπεδο της Τούμπας, επειδή το ρεπορτάζ ήταν, οι ειδήσεις έτρεχαν, και πήγαινα μέσα στ’ αποδυτήρια, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου ναι μεν επιβεβαιωθήκαμε γιατί πηγαίναμε μέσα ξαναβγαίναμε, πηγαίναμε μέσα. Μπορεί να ήταν δυσάρεστο για κάποιους. Δεν είχα καμία πρόθεση εγώ προσωπικά, διότι μέσα στοοοο αποδυτήρια ήμουνα ο μόνος που μπήκα - βγήκα για να έχουμε το ρεπορτάζ και γι’ αυτό, με σύμφωνα με πληροφορίες το ανέφερα και πάνω σ’ αυτό νομίζω ότι εεεεεε βρισκόμαστε τώρα όπως τα είχαμε αναφέρει. Επιβεβαιωθήκαμε αλλά είναι άσχημο αυτό το να επιβεβαιώνεται κάποιος και νομίζω αυτά που έγιναν σήμερα για τους συναδέλφους θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να κοιτάξουμε έτσι ώστε να μη γίνονται αυτά που γίνονται διότι πήγανε ανθ… πήγανε εεεε φίλοι εντός εισαγωγικών, φίλοι στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου της Τούμπας για ναααα απειλήσουν κάποιους δημοσιογράφους. Τέλος καλό όλα σκα, όλα καλά, όμως με την επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε έτσι ώστε να σταματήσουν αυτά».

 
Παράκληση: 


Οποιος αναγνώστης βεβαιωθεί ότι έχει κατανοήσει τον χρησμό Γιώργου Μίνου να επικοινωνήσει με τη στήλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: