"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητη ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μόνο πολιτικό θέμα είναι ο οπλοφόρος Σαββίδης

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς


Πολλοί προσπαθούν από το βράδυ της Κυριακής να μιλήσουν για αθλητικό θέμα σε ότι έχει να κάνει με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.


 Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν είναι αθλητικό αλλά μείζον πολιτικό με πολύ βαθιές ρίζες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο Σαββίδης είναι φίλος αυτής της κυβέρνησης  και έχει αποδειχτεί πάρα πολλές φορές. Ο οπλοφόρος Σαββίδης είναι εκείνος που δεν πλήρωσε το χρέος για την ΣΕΚΑΠ, είναι αυτός που με υπερηφάνεια δήλωνε λαγός του Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι αυτός που με την συνοδεία του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου πήγε να πάρει τα… κλειδιά του τηλεοπτικούς σταθμού «Ε»  και είναι εκείνος που θέλει να κάνει φέουδο του την Θεσσαλονίκη με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
 
Για τον Ιβάν Σαββίδη η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ συνεδρίαζε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα για να βγάλει μία απόφαση που θα τον βολεύει και ξαφνικά μάθαμε πως τα ξημερώματα της Κυριακής οι εφορίες είναι ανοιχτές για να σφραγίζουν εισιτήρια των ΠΑΕ!

 
Ο Ιβάν Σαββίδης που μπούκαρε μέσα στο γήπεδο της Τούμπας δεν έκρυψε το όπλο του. 


Αντίθετα το φανέρωσε σε όλους και αυτή του η κίνηση συνοδεύτηκε και με το «είσαι νεκρός» που είπε στον άμοιρο διαιτητή ο οποίος μετά από όλα αυτά, όχι μόνο το γκολ που είχε ακυρώσει αρχικά θα το μετρούσε, αλλά θα ήταν διατεθειμένος να πάει γονατιστός στο Ροστόφ για να ζητήσει συγχώρεση από τον μεγιστάνα που ενοχλήθηκε.

 
Οταν ο πρωθυπουργός Τσίπρας ήταν ακόμη ο  Αλέξης της Αριστεράς ήταν απόλαυση να μιλάς μαζί του για ποδόσφαιρο. Στις διακοπές των συζητήσεων στα πολιτικά πάνελ που συμμετείχε οι αναλύσεις του για τον Παναθηναϊκό ήταν καίριες και ήταν ευχάριστο να ακούς έναν πολιτικό να μιλά για ποδόσφαιρο ξεφεύγοντας από την ξύλινη πολιτική γλώσσα.

 
Τα χρόνια πέρασαν, ο Αλέξης έγινε Τσίπρας και πλέον ο Παναθηναϊκός για αυτόν είναι ακόμη μία αγάπη που πρόδωσε. «Ηρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα» είχε πει και αυτό δεν θα μπορούσε να μην είναι το καλύτερο μήνυμα σε όλους.

 
Μήνυμα στους παοκτζήδες ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν (σ.σ. μιλάμε για την  διοίκηση και όχι τον κόσμο) αλλά και  μήνυμα και σε όσους είχαν σκοπό να στενοχωρήσουν τον εκλεκτό φίλο του Μαξίμου.

 
Θυμάστε πριν από λίγο καιρό τι δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ; 


 «Ανησυχούμε για τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε έναν άνθρωπο που δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος είναι», είχε πει.  


Το βράδυ της Κυριακής πήρε και αυτός την απάντηση του (σ.σ. αν υποθέσουμε ότι δεν την ήξερε).

 
Για όλους αυτούς τους λόγους επιμένουμε ότι...

 ο οπλοφόρος Σαββίδης είναι μείζον πολιτικό θέμα και το γνωμικό «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», δεν μπορεί να μην μας περνάει από το μυαλό σκεπτόμενοι την εικόνα του κουμπουριού και το γέλιο του Τσίπρα ποζάροντας με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: