"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η Βενεζουέλα της Ευρώπης

Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού με βάση τις επιδόσεις της και έχει επιλέξει ως τελευταίο σωσίβιο μεθόδους που παραπέμπουν σε λασπομαχία και όχι σε πολιτική αντιπαράθεση.
 

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ αδιαφορεί για το τι συμβαίνει στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών. Εχει καταλάβει ότι η πολιτική του βυθίζει την οικονομία στη στασιμότητα και το παραμύθι της εξόδου από το Μνημόνιο δεν το πιστεύουν ούτε οι πιο πιστοί του φίλοι. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών γνωρίζει ότι τα βαριά μνημονιακά μέτρα θα συνεχιστούν και το 2019.
 

Για το λόγο αυτό έχει επιστρατεύσει τα τελευταία όπλα που έχει ένα καθεστώς. Την προπαγάνδα, τη σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων και τη συγκέντρωση εξουσιών.
 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ της Novartis θα απασχολήσει για πολύ καιρό τη δημόσια ζωή της χώρας. Το Μαξίμου επιδιώκει να θέσει υπό ομηρία βασικούς παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, διοικητή κεντρικής τράπεζας και Ευρωπαίο επίτροπο.
 

Ομως, με την τακτική αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην οικονομία, να μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε αρένα και τους πολίτες σε θεατές και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.
 

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ διέλυσε την οικονομία και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Είναι όμως ικανός σε έναν άλλο τομέα. Τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και τα ψέματα. Με αυτά τα όπλα αναρριχήθηκε στην εξουσία, αυτά χρησιμοποίησε για να διατηρηθεί σε αυτήν, χρεώνοντας τον ελληνικό λαό με ποσά 200 δισ. ευρώ και τώρα προσπαθεί με τη συκοφαντία να αποδυναμώσει τη Ν.Δ.

 
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι δεν πρόκειται να περάσει το νέο κόλπο της παρέας του Μαξίμου. Η επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η αδυναμία του υπουργού Αμυνας να διαχειριστεί τις προκλήσεις της Αγκυρας και η ανικανότητα του πρωθυπουργού να θέσει με σοβαρότητα τα ελληνικά ζητήματα διεθνώς έχουν επιπτώσεις και στο εσωτερικό της χώρας.

 
ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας με την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του και την καχυποψία με την οποία βλέπουν οι πολίτες τους χειρισμούς του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής προσπαθεί να τα καλύψει με ανταρτοπόλεμο κατά των πολιτικών αντιπάλων του.

 
ΤΟ ΜΟΝΟ που καταφέρνει, ωστόσο, είναι...

 να πυροβολεί τη χώρα. Η συγκέντρωση εξουσιών από τους μηχανισμούς του Μαξίμου, η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και οι αντιθεσμικές συμπεριφορές υπουργών του, τελικώς, λειτουργούν εις βάρος της Δημοκρατίας. Γιατί όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.

 
Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ δεν δικαιούται να παίζει τα ρέστα του καταλύοντας βασικές αρχές του Συντάγματος, ποδηγετώντας τη Δικαιοσύνη και μετατρέποντας τη χώρα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Είμαστε ήδη τελευταίοι στην οικονομία, η ποιότητα ζωής των πολιτών χειροτερεύει και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί τραυματίζονται βάναυσα από κινήσεις και συμπεριφορές του Μαξίμου.

 
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ της Τετάρτης στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής μπορεί να δώσει την απάντηση των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «μαδουροποιήσει» τη χώρα.
 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: