"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Στη Χονολουλού



Εγώ λέω να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.  
Να συνεχίσουν οι υπουργάρες μας να ρίχνουν στεφάνια με λουλούδια πάνω από τα Ιμια, κι όποιος είναι αποκάτω να τα παίρνει και να τα στεφανώνεται ή να τα περνάει γιορντάνι στο λαιμό του, όπως καλωσορίζουν οι αυτόχθονες στη Χονολουλού τους τουρίστες. Το χούλα χουπ, προαιρετικό, αναλόγως τη μέση, όσοι την έχουν ευλύγιστη. Χόρτινες φούστες δεν βλέπω και ανησυχώ, καθώς και τον Μάρλον Μπράντο αραχτό, να διαλέγει κορίτσια από την παραλία διά νεύματος. Δεν είναι να σου σκάσει εθνική κρίση του Αγίου Βαλεντίνου κι εσύ να νομίζεις ότι σου έσκασαν φιλάκι στο μάγουλο. Και τι μάγουλο! Το έχουν όλοι τους φράπα. Φαπ, φαπ, φαπ. Η χαρά του χαστουκιστή.



Μη συγκρίνεις ανόμοια. Ο Σημίτης, στον καιρό του, τότε που του 'σκασαν τα Ιμια, είχε έναν Χόλμπρουκ κι έναν Κλίντον να πάρει τηλέφωνο και να διευθετήσει το θέμα.  
Ενώ τώρα;  


Οι καημένοι μας οι ριζοσπάστες συνεπικουρούμενοι κι από τη Σούζαν Σάραντον, αντιελιτιστή επόθησαν και αντιελιτιστή επήραν. Ορσε! 


Κόψτε το λαιμό σας, διαμηνύει ο Τραμπ από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ευτυχώς τουλάχιστον που ο Τσίπρας και η ιδιωτική του νεολαία (φαινόμενο που έχουμε να δούμε από την εποχή του ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλα), αν και σε στρατεύσιμη ακόμη ηλικία, δεν θυμούνται το φιάσκο των φαντάρων με τις σαγιονάρες που θα υπερασπίζονταν, λέει, την Κύπρο, πλην όμως δεν πρόλαβαν γιατί εν τω μεταξύ τους πρόλαβε η διεθνής κοινότητα η οποία δρα συνήθως με αυτοματισμούς που δεν θες να τους ξέρεις. Anyway...




Ερχόμενος ο Τσίπρας προς το ακούσιον πάθος, που αλλιώς λέγεται και «εκλογές με δημοσκοπικό μειονέκτημα», έχει κάθε λόγο να παραλογίζεται και να τσαλαβουτάει σε θολά εθνικά νερά. Προς στιγμήν θεώρησε ότι με το Μακεδονικό τσιμπολόγησε από την Κεντροαριστερά και ταρακούνησε τον Μητσοτάκη, είδε όμως την εθνικοφρενή του πελατεία να στραβομουτσουνιάζει και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, μάνι μάνι τα μάζεψε: «Αν στα συλλαλητήρια επιχειρήθηκε να τονισθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό είναι σωστό». 


Γι' αυτό σου λέω:  

Αν με ζητήσει κανείς, πάω να μαζέψω λουλούδια.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: