"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Η νατοϊκή υποκρισία

Αν είσαι συνεργός σε ένα έγκλημα ή ωφελείσαι από αυτό και θέλεις να κάνεις τη ζωή του φυσικού αυτουργού ευκολότερη και την ποινική αντιμετώπισή του ελαφρύτερη, δεν έχεις παρά να πάρεις ίσες αποστάσεις μεταξύ του θύτη και του θύματος· μεταξύ του δίκαιου και του αδίκου.  


Το κόλπο είναι παλιό και χρησιμοποιείται ακόμα, παρά το γεγονός πως έχει εφαρμοστεί (άλλες φορές επιτυχώς κι άλλες ανεπιτυχώς) αναρίθμητες φορές στον πλανήτη μας.

 
Ενας συνήθης ύποπτος που έλαβε ίσες αποστάσεις μεταξύ του θύτη και του θύματος είναι το ΝΑΤΟ. Ενώ τα σύνορα είναι σαφή και χάρτες, συνθήκες και αποδεικτικά στοιχεία για τα όρια των επικρατειών υπάρχουν και είναι διαθέσιμα σε όλους, το ΝΑΤΟ, η συμμαχία στην οποία συμβάλλουμε όσο ελάχιστες χώρες, είδε τι συνέβη στο Αιγαίο και απλά συνέστησε... αποκλιμάκωση της έντασης.

 
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς για όσα διέπραξαν οι Τούρκοι δήλωσε τα ακόλουθα μη ικανοποιητικά: 

 «Ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής. Καλωσόρισα το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν απευθείας μεταξύ τους, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, και τους ενθάρρυνα να το κάνουν και στο μέλλον. Και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».
 
Είναι προφανές ότι η συμμαχία αυτή δεν είναι ουσιαστική, αλλά μια ωραία πρόφαση για να ενισχύουμε οικονομικά τις παγκόσμιες στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ.  


Ούτε σε ένα σημείο δεν αναφέρθηκε υπεύθυνος για τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. 


Ούτε μία φορά δεν έγινε μνεία για την ελληνικότητα των Ιμίων. 


Ούτε μία σύσταση προς τη γενοκτόνο των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την Τουρκία.  


Τίποτα.  


Το μόνο που νοιάζει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς είναι...

 
 να κερδίσουν την εύνοια του Ερντογάν, ώστε να μην προχωρήσει στο μη περαιτέρω η συμμαχία της Τουρκίας με τη Ρωσία.

 
Δυστυχώς, έτσι ήταν το ΝΑΤΟ, έτσι παραμένει.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: