"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑίικα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Αλέξης ο εξαδάκτυλος



Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ας γεμίσουν όλους τους πατριώτες Έλληνες αισιοδοξία και προσμονή.  


Μια νέα, πιο λαμπρή και ένδοξη σελίδα στην ιστορία της ταλαίπωρης πατρίδας μας ανατέλλει. Μια σελίδα, στην οποία ετοιμάζονται να χαραχτούν οι πιο μύχιοι, ανομολόγητοι και κρυφοτραγουδισμένοι πόθοι της ρωμιοσύνης και του ελληνισμού. Με Τσίπρα σημαιοφόρο και Καμμένο παραστάτη, η γαλανόλευκη μόνο να κυματίσει στο ύψος ενός ιστορικού ζενίθ μπορεί. 


Ήγγικεν η ώρα κι ήλθεν ο καιρός να φτάσουμε στην κόκκινη μηλιά. 


Μπορεί να φαίνεται ότι η Τουρκία απειλεί και διαρκώς περιορίζει στην πράξη τη δυνατότητα της Ελλάδας να ασκήσει πολιτική κυριαρχικών δικαιωμάτων στον χώρο που της αναλογεί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο της θάλασσας. Αυτό, όμως, είναι μια ψεύτικη εικόνα, μια οφθαλμαπάτη, μια παγίδα που στόχο έχει τον εγκλωβισμό του προαιώνιου εχθρού σε μια φάκα, όπου θα μαρτυρήσει και θα μετανιώσει. 


Υπάρχει σχέδιο: Με τις κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική ηγεσία, η οποία έχει τσιμεντώσει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλα τα επίπεδα και συγχρόνως έχει αναπτύξει τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις σε ένα σημείο πρωτοφανές στα χρονικά και απολύτως ευνοϊκό για τη γεωστρατηγική ισχύ της χώρας, έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο-ενέδρα.  


Η ελληνική πολιτική συγχρόνως μπορεί να φαίνεται ενδοτική και υποχωρητική έναντι της Τουρκίας, όμως είναι αυτή ακριβώς που θα αποκοιμίσει την απειλητική μας γείτονα και θα την κάνει να πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι απέναντί μας, ούτως ώστε να τη σύρει στη στιγμή εκείνη που θα κάνει το μοιραίο λάθος.  


Δεν ήταν γκάφα η πρόσκληση του Ερντογάν στην Αθήνα και το άνοιγμα με δική μας πρωτοβουλία της ατζέντας που πάντοτε ένας σουλτάνος θα ονειρευόταν. Δεν βάλαμε από λάθος τη Λωζάννη και τη Θράκη πάνω στο τραπέζι δίπλα στο πονεμένο Αιγαίο. Ούτε τυχαία κατάφερε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αναζωπυρώσει την τουρκική επεκτατικότητα στην ευαίσθητη μικροπεριοχή των Ιμίων – με τρόπο που προχθές τη νύχτα εκδηλώθηκε ως επίθεση σε πλωτό μέσο της Ελληνικής Ακτοφυλακής.  



Χειριζόμαστε, δε, το μακεδονικό με σχεδιασμό που επιτρέπει στην Τουρκία να επιχειρεί την απόλυτη περικύκλωση της Ελλάδας δια της συμμαχίας με την ΠΓΔΜ, ακριβώς ώστε να δώσουμε τροφή στην τουρκική αποθράσυνση. Έτσι, νομοτελειακά σχεδόν, καθώς ο Ερντογάν θα νιώθει ότι μας έχει στο τσεπάκι, μια μέρα θα κάνει τη λάθος κίνηση. 


Από κεκτημένη ταχύτητα τσαμπουκά; Από εσωτερικό πολιτικό σχεδιασμό προς άγρα λαϊκής στήριξης; 


Δεν μπορεί, θα συμβεί.  


Στο Αιγαίο; Στην ΑΟΖ της Κύπρου; Κάπου στο ενδιάμεσο;  


Κάπου θα πέσει μια ντουφεκιά. Κάπου θα γίνει κέντα και θα προκύψει επεισόδιο. 


 Και τότε...
οι φίλοι μας οι καλοί κι οι ξηγημένοι θα κάνουν από λίγα μαγικά ο καθένας και ο Ταγίπ θα ψάχνεται να καταλάβει τι τον χτύπησε και από πού πέφτει το ξύλο.  


Όλα ετοιμάζονται. Η νέα, μεγάλη πατρίδα αχνοφαίνεται. Ο εξαδάκτυλος Αλέξης οδηγεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: