"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η "πενταήμερη" στην εξουσία τελειώνει...

Του Γιώργου Κράλογλου 


Η "εκδρομή" της αριστερής παρέας στην εξουσία, ήταν η τελευταία. Δεν τους αντέχει άλλο η χώρα. Σκοπιανό, Τουρκικό και εποπτεία θέλουν κυβέρνηση.


Ας διαψεύσουν αν τολμούν τον Βίζερ και το "κοστολόγιό" του για πάνω από 100 δισ. ευρώ που μας "φέσωσαν" τα πειράματα των Τσίπρα- Βαρουφάκη στην οικονομία. 


Πάνω από 100 δισ. ευρώ από την τσέπη της μεσαίας τάξης για να μπορεί ο Βαρουφάκης να κράζει "ουαου …" στον Ντάισελμπλουμ. 


Ένα μνημόνιο "στην τσέπη", μια ανατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα μαϊμού και το "Ναι σε όλα" των 153 για μια ολόκληρη τριετία στοίχισαν τα νταούλια και οι ζουρνάδες που θα παίζαμε στους δανειστές.


Ελεημοσύνες του κράτους στους άνεργους και τους πεινασμένους συνταξιούχους εισπράξαμε για να τα φέρουμε βόλτα με το μνημόνιο που, ως άλλο τούρκικο φέσι, μας φόρεσαν οι θεσμοί που μας ξίνιζε να τους λέμε Τρόικα.  


Πάνω από 200 δισ. ευρώ το εσωτερικό χρέος και περίπου 80 δισ. η οριστική "στάση πληρωμών" από τους ιδιώτες φορολογούμενους που η αριστερή παρέα του ΣΥΡΙΖΑ τους είχε προπονήσει στα "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω".


Πάνω από 300.000 νέα παιδιά με πτυχία, εμπειρία και ειδικές γνώσεις προστέθηκαν στους 200.000 Έλληνες μετανάστες από την αρχή της κρίσης αφού στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε. 


Περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις και 60.000 επαγγελματίες με φορολογικούς κωδικούς, μεταποιητικές μονάδες, γραφεία και μαγαζιά στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ να απασχολούν περισσότερα από 30.000 άτομα (στατιστικές Βουλγαρίας, Αλβανίας, Ρουμανίας) από τα οποία 10.000 είναι Έλληνες εργάτες και εργάτριες μετανάστες. 


Στα 360 ευρώ τα καθαρά (στην τσέπη) ο κατώτατος από τα 750 ευρώ που τον βρήκε η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ, στην "πενταήμερη" εκδρομή στην κυβέρνηση, και ας μας παραμύθιαζε πως θα ανέβαζε και άλλο τα όρια. 


Αποβιομηχάνιση, αποεπένδυση, λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων στη μαύρη αγορά που επανέρχεται ως "χρηματοδότης" της οικονομίας σε ποσοστά μέχρι και 60%, στις περισσότερες περιπτώσεις. 


Και γιατί όλα αυτά. Για να σηκώσουμε, (εμείς ως λαός με την ψήφο μας) μια αριστερή παρέα από τα καφενεία και την πρέφα και να την φέρουμε να ψυχαγωγηθεί... στην εξουσία.


Και ποιος διασκεδάζει τώρα την παρέα. Εμείς με το χάλι μας, με την φτώχεια μας, με την κατάντια μας. Και τον ραγιαδισμό μας. 


Εμείς, ο όχλος, όπως αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όσους είχαμε την εσφαλμένη (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) ιδέα να κατεβούν στα συλλαλητήρια για να φωνάξουν "Σταματήστε να μικραίνετε την Ελλάδα".


Γιατί περί αυτού πρόκειται. Αυτό είναι το Σκοπιανό. Οι αριστεροί θα μικρύνουν την Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο από εκείνο που επιθυμούσαν και επιχείρησαν μετά τον πόλεμο. 


Θέλουν ισχυρή και αποφασισμένη πολιτικά, κυβέρνηση το Σκοπιανό, οι προκλήσεις των Τούρκων (που μόλις άρχισαν και κανείς δεν ξέρει πως θα κλιμακωθούν) και η εποπτεία στην οικονομία (ως μνημόνιο άλλης μορφής) γιατί θα κρατήσει μέχρι και το 2028 (κατά τα λεγόμενα των Βρυξελλών). 


Η "αριστερή παρέα" δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Όπως δεν μπόρεσε και ο δικομματισμός της μεταπολίτευσης. Ο δικομματισμός που μας βούτηξε στο χρέος σε ένα "αγώνα δρόμου" για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι πιο αριστερό από την Νέα Δημοκρατία...


Η χώρα θέλει ισχυρή εξωτερική πολιτική και θωρακισμένα σύνορα. Ειδικά στο Αιγαίο που η ανικανότητά μας διευρύνει τις συνέπειες και στην αξιοποίηση των πραγματικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ενώ τα ξέρουμε καθόμαστε και τα καμαρώνουμε...


Έχουμε και άμεση ανάγκη για...

 ισχυρή και αποφασιστική συναίνεση σε όλα τα επίπεδα. Πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Για πάταξη της διαφθοράς στο κράτος μέχρι την αλητεία στα γκέτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που αυξάνεται ανατριχιαστικά, σε όλες τις μορφές της. 


Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Για να σταθεί στα δικά της πόδια και εκτός μνημονίου. Για να ανακτήσει ισχυρά δικαιώματα στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός της χώρος. Δεν θα κυβερνάται όμως (όπως τώρα) όσο στέλνουμε στην εξουσία παρέες αριστερών "εκδρομέων" με ροζ, πράσινες, και μπλε αποχρώσεις... να "συνεταιρίζονται" με γλοιώδεις χαμαιλέοντες.  


Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την "εκδρομή" του στην εξουσία. Οι διάδοχοί του οφείλουν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία. Ισχυρή αν είναι δυνατόν. Την έχουν; Εάν όχι, μια νέα "πενταήμερη" παίρνει ήδη τον δρόμο της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: