"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - Έκτακτο: Επιτέλους, σε χίλια κομμάτια σκίζεται το Μνημόνιο - Στην θέση του ένα πολυνομοσχέδιο αριστερής διακυβέρνησης που θα ζήλευε και ο Λένιν

Του aNameToCome


H εκτίμηση της στήλης μας στην κυρία Αχτσιόγλου είναι γνωστή, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους αλλά και για την εν γένει αισθητική της η οποία δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη κυβέρνηση η οποία μοιάζει με επίδειξη μόδας διασωθέντων από τον πυρηνικό όλεθρο. Η Έφη είναι μια νέα κοπέλα που μοιάζει να είναι ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει χάσει κάποιο στοίχημα ή έχει υποστεί κάποια απαγωγή εγκεφάλου τύπου Black Mirror.

Στο γραφείο αυτής της comme il faut δεσποινίδος εισέβαλαν λοιπόν πριν από μερικές μέρες μέλη της οργάνωσης του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθούν λέει για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που πρακτικά καταργεί τις απεργίες όπως υποστηρίζουν αφού πλέον απαιτείται πλειοψηφία 50+1% για να πραγματοποιηθούν. Για να φτάσουν στο γραφείο της αριστερής υπουργού, οι αριστεροί συνδικαλιστές ξήλωσαν τα ρολά που θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί οι δεξιοί.


Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους, με τα μέλη του ΠΑΜΕ να διαμαρτύρονται με έντονο τρόπο για τις επικείμενες αλλαγές και μάλιστα ο αρχηγός του γκρουπ όχι μόνο έκανε ένα σύντομο μάθημα ιστορίας στην υπουργό αλλά χτύπησε και το χέρι του στο γραφείο.


Και ενώ οποιοσδήποτε άλλος υπουργός θα το είχε βάλει στα πόδια και θα είχε κρυφτεί, η κα Αχτσιόγλου όχι μόνο έμεινε στο γραφείο της αλλά αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με τέτοιο κούλνες που έκανε την Ανταρκτική να μοιάζει με κόλαση. Με τα χέρια στις τσέπες και με γκριμάτσες απαξίωσης άκουσε τα επιχειρήματα και στο τέλος είπε ένα τρανταχτό όχι στα αιτήματα τους. Μπράβο Έφη, και σε ανώτερα.
 

Μαζί με την Αχτσιόγλου ήταν και η κυρία Φωτίου που είναι άλλωστε και βοηθός της Έφης. 
«Δηλαδή εμείς μόνο απατεώνες είμαστε; Δεν βλέπετε ότι είμαστε και αηδιαστικά κνώδαλα;»

Επειδή όμως η προϊσταμένη της κέρδισε όλες τις εντυπώσεις, είπε να κάνει και αυτή το κομμάτι της, χαρίζοντάς μας την δήλωση της εβδομάδας. Εξηγώντας λοιπόν το πολύ αριστερό μέτρο της περικοπής των επιδομάτων των πολύτεκνων η κυρία υπουργός μας είπε ότι είναι λογικό αφού «Ποιος κάνει παιδιά όταν δεν υπάρχει δουλειά;».

 
Σου λέει λοιπόν η Φωτίου αφού κάποιοι τρελοί επιμένουν να κάνουν παιδιά παρόλο που αυτά θα καταλήξουν στην ανεργία (αν δε γίνουν πληρωμένα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια), εμείς θα τους κόψουμε και το επίδομα ώστε να σιγουρευτούμε ότι η υπογεννητικότητα θα ενταθεί ώστε αφού δεν θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση, τουλάχιστον να σιγουράρουμε ότι θα αφανιστούμε ως έθνος. Σοφό;


Αυτά και άλλα πολλά προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση και το οποίο βρίθει αριστερών πολιτικών.  


Όχι μόνο προβλέπεται η δημιουργία νέων καζίνο αλλά και μειώνεται η φορολογία στα κέρδη τους διότι ο τζόγος είναι βασικός πυλώνας του σοσιαλισμού.


Επεκτείνεται το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να μην μπορούν να παρεμποδιστούν και να καταλήγουν πιο εύκολα και γρήγορα τα σπίτια στα χέρια των τραπεζιτών. Σχεδόν όλες οι ΔΕΚΟ περνάνε στο Υπερταμείο για πιο άνετη και γρήγορη πώληση τους σε ιδιώτες κάτι που επίσης αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτά και άλλα πολλά λοιπόν θα ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

 
«Έτσι χτυπάω το κουδουνάκι και ο Ευκλείδης μου φέρνει τις παντόφλες»
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η εκτίμηση προς την κυβέρνηση που εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι το δίδυμο Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι τα καλύτερα παιδιά αφού κάνουν ό,τι τους πούνε χωρίς να φέρνουν αντιρρήσεις.

Και φυσικά η υπακοή στα κελεύσματα των δανειστών δεν είναι το μόνο τους προσόν, το βασικότερο είναι ότι...
 σερβίροντας επαναστατικό σανό, έχουν όλους αυτούς που μέχρι σήμερα έβγαιναν στους δρόμους, να τους χειροκροτούν




Δεν υπάρχουν σχόλια: