"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Χαμένη μόνο η μάχη που δεν έχεις δώσει!

Η μόνη αποδεκτή θέση για το Σκοπιανό είναι αυτήν του Συμβουλίου Αρχηγών το 1992




Τίποτα δεν έχει χαθεί. Καμιά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί στο Σκοπιανό. Ολα είναι ανοιχτά και οι πολίτες, από τον πρώτο πολίτη της χώρας ως τον τελευταίο βοσκό σε μια ράχη των βουνών μας, είμαστε τα αφεντικά της.  


Κυβέρνηση, κομματικοί, βουλευτές, όλοι, είναι οι υπηρέτες σας, τους πληρώνετε και το τελευταίο ευρώ. Η φωνή σας και η ψήφος είναι όπλο, πρέπει να στέκονται με σεβασμό μπροστά σας.


Τώρα τα συστημικά κόμματα και ΜΜΕ πουλάνε «σωφροσύνη» για τη Μακεδονία. Προσπαθούν να μας ντρεσάρουν όπως τα άλογα με τον συραγωγέα και το μαστίγιο σε κύκλο. Επικαλούνται «έντιμο συμβιβασμό», πως αργήσαμε, παρήλθε ο χρόνος, βρίζουν και συκοφαντούν ως εθνικιστές, ακροδεξιούς, παρανοϊκούς, περιθωριακούς τη συντριπτική πλειονότητα του λαού που αντιτίθεται σε όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Ολοι οι μηχανισμοί της υποταγής και τα ΜΜΕ-ντουντούκες τους έχουν ξαμολυθεί να λειάνουν το έδαφος προς τα Σούσα.


Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Η μόνη αποδεκτή θέση είναι η θέση του Συμβουλίου Αρχηγών το 1992. Ποτέ και πουθενά η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Μπορεί ο Καραμανλής να δέχθηκε σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes), όμως ήταν τακτικός ελιγμός και δείξαμε διαλλακτικοί εκ του ασφαλούς, αφού τότε ΔΕΝ το δέχονταν οι Σκοπιανοί. Τιμώ και σέβομαι τον Κώστα Καραμανλή για συγκεκριμένους λόγους που έχω γράψει. Η σημερινή κατάσταση όμως είναι αλλιώς και αυτή η θέση δεν εξυπηρετεί πια τα συμφέροντά μας, δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της συγκυρίας.

 
Οφείλουμε να ξεδοντιάσουμε όλο το θεσμικό και το πολιτικό πλέγμα του σωβινισμού του VMRO, συνεργών των ναζί, υπό τον Ιβάν Μιχαήλοφ, προσωπικό φίλο του Χίτλερ, του Χίμλερ και του Κροάτη ηγέτη των αιμοσταγών Ουστάσι, του Αντε Πάβελιτς. Κι αυτό σημαίνει απάλειψη του Μακεδονία από το όνομα, του «μακεδονικού έθνους» και της «μακεδονικής γλώσσας» από το Σύνταγμά τους. Αλλιώς θα παγιώσουμε τις μελλοντικές διεκδικήσεις τους.

 
Πρώτιστο δε ηθικό θέμα, χωρίς το οποίο δεν νοείται λύση, είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της μεγάλης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας των Σκοπίων. Το πολιτικό σύστημα βαρυγκωμά και ολιγωρεί, αφού δεν ψηφίζουν και δεν είναι «πελάτες» του, όμως είναι πια καιρός η Πατρίδα να απλώσει το προστατευτικό χέρι της και σε αυτούς τους 200.000 Ελληνες. Αλλιώς, βέτο.
 

Η ευκαιρία είναι μοναδική, διότι...
 οι σωβινιστές του VMRO γνωρίζουν πως σε λίγα χρόνια θα τους καταπιεί η μελλοντική αλβανική πλειοψηφία. Εάν θέλουν βοήθεια από μας, θα την έχουν μόνον όταν απεκδυθούν την ιστορική απάτη, όχημα ενός σωβινισμού εξαιτίας του οποίου έχει χυθεί πολύ ελληνικό αίμα.

 
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την ντροπιαστική στάση της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ


Πρώτα έστειλαν οδηγίες διά της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, που διαβιβάστηκαν στους Προέδρους των τεσσάρων Νομαρχιακών, να μη μετάσχουν στο συλλαλητήριο, να μην υπογράφουν κείμενα διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο και να αποφεύγουν (!) να λένε τη γνώμη τους.

Γέμισε το inbox μου από την οργή ενεργών στελεχών της Ν.Δ. Βγήκε δε και ο ευλύγιστος Αδωνις να εξηγήσει γιατί δεν θα πάει στο συλλαλητήριο. Ισως θέλει να είναι ξεκούραστος και φρέσκος για τα εγκαίνια του τζαμιού στον Βοτανικό. 


Μετά όμως το κράξιμο και τη μαζική ανυπακοή και αντίδραση των βόρειων νεοδημοκρατών, των οποίων η πλειονότητα είναι πρώτα Μακεδόνες και όχι κομματόσκυλα, ο ατζαμής γόνος βγήκε να διαψεύσει.


Η ουσία είναι πως κι αυτός προτιμά τη σύνθετη ονομασία του 2008 και όχι αυτήν του Συμβουλίου Αρχηγών του 1992. Βιάζεται όλη η ψευτοελίτ μας να συμβιβαστεί.  


Οι Ισπανοί περίμεναν κοντά οκτώ αιώνες για την απελευθέρωση της Ισπανίας από τους Αραβες. Το γενναίο Εβραϊκό Εθνος περίμενε 2.000 χρόνια για να επιστρέψει και να απελευθερώσει τη γη του και την πρωτεύουσά του, την Ιερουσαλήμ. Δεν κουράστηκαν. 


Κι αν κουραστήκατε, αρχοντόπουλα, ανθρώπινο, κατανοητό. Κάντε λοιπόν στην άκρη γι’ άλλους, ακάματους, γιατί το Εθνος είναι ακόμη ξεκούραστο, στην αιώνια νεότητά του. Πηγαίντε για σκουός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: