"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κυβέρνηση με σχέδιο, όχι αστεία!


 Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ


Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη που πολλές φορές έχω κατηγορήσει την χαρούμενη παρέα του Αλέκση για ανικανότητα και προχειρότητα. Έπεσα θύμα της προκατάληψής μου και της αδυναμίας μου να καταλάβω πως αυτό που εμένα μου φαίνονταν σαν μια ομάδα σταρχιδιστών αρπακολατζήδων οι οποίοι νοιάζονται μόνο για την όσο το δυνατόν μακρύτερη παραμονή στην εξουσία είναι, στην πραγματικότητα, μια ομάδα ανθρώπων με σχέδιο τόσο καλά δομημένο που αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματά του θα φανούν και θα μας εκπλήξουν. Την πλάνη μου την συνειδητοποίησα χτες, όταν, κοιτώντας στο τουίτερ, έπεσα πάνω σε ένα τουίτ του υπουργού Προπαγάνδας και Ούφο, Νικόλα Παππακού, το οποίο εξηγούσε τον τρόπο με τον οποίο τα ελληνικά υπουργεία θα μπουν θριαμβευτικά στο δρόμο του μέλλοντος (για την Ελλάδα, για τις μη υποανάπτυκτες χώρες ο συγκεκριμένος δρόμος είναι του παρόντος) και θα ψηφιοποιηθούν:

Επειδή φαντάζομαι πως τρία χρόνια αριστεράς διακυβέρνησης δεν έχουν μάθει τίποτα σε μερικούς –ευτυχώς όλο και λιγότερους– από εσάς, να σας διαβεβαιώσω πως αυτό το τουίτ είναι αυθεντικό.
  

Δεν είναι προϊόν επεξεργασίας κάποιου σατιρικού φωτοσοπά κι αν θέλετε μπορείτε να το απολαύσετε στο λογαριασμό του Νικόλα του Παππακού στο τουίτερ.  


Με λίγα λόγια, οι τύποι παίρνουν αποφάσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής τους στην τύχη και είναι τόσο άρρωστα θρασείς που δεν νοιώθουν καμία απολύτως ανάγκη να το κρύψουν.


Κατά συνέπεια, μην εκπλαγείτε αν στο επόμενο διάστημα ενημερωθείτε από κάποια ανάρτηση κάποιου κυβερνητικού στελέχους πως:


το ύψος του πλεονάσματος αποφασίστηκε σε μια παρτίδα τάβλι, 


η τύχη των 8 Τούρκων Αξιωματικών που είχαν την ατυχία να ζητήσουν άσυλο στη χώρα του Αλέκση θα κριθεί με ένα κορώνα – γράμματα


η οικονομική πολιτική του Τσικελώτου καθορίζεται από μια ρουλέτα και...



 το όνομα το οποίο θα κάνει αποδεκτό για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας η κυβέρνηση θα αποφασιστεί σε μια ωραία παρτίδα μονά - ζυγά στην οποία ο Νικόλας ο Κοτζιάς θα πρέπει να βρει αν είναι μονός ή ζυγός ο αριθμός των τριχών που είχε ξεριζώσει ο Καμμένος Πάνος από το στέρνο του Κατρούγκαλου. Και μπράβο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: