"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο Ευκλείδης έχει δίκιο! Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…



Το Μαξίμου δεν έχει σκοπό να στήσει πρόωρες κάλπες, αντιθέτως θα στήσει πρόωρα πανηγύρια. Την Κυριακή 19 Αυγούστου θα ανάψουν τα κάρβουνα για να ψήσουν αρνιά και γουρουνοπούλες.


Ο Πάνος Καμμένος θα βγάλει την μπάντα του στρατού να παίζει ηρωικά εμβατήρια. Στις πλατείες θα βγουν και πάλι κάποιοι από εκείνους που χόρευαν το βράδυ της 5ης Ιουλίου για τον θρίαμβο του «όχι».

 
Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας στο διάγγελμά του μπορεί ακόμα και να ανακηρύξει τη 19η Αυγούστου ως εθνική εορτή, σαν την ημέρα που η χώρα απελευθερώθηκε από τα μνημόνια και την τρόικα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ασφαλείς προβλέψεις του Μαξίμου, από την επόμενη κιόλας ημέρα σύννεφα θα αρχίσουν να μαζεύονται πάνω από τη χώρα και θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ


Εντάξει, πλάκα κάνουμε. Αλλά και η κυβέρνηση πλάκα δεν κάνει στους πολίτες; Και πρόκειται για μαύρο χιούμορ. Γιατί τα παραμύθια που αφηγείται το Μαξίμου τα έχει πληρώσει και θα τα πληρώνει για πολλά ακόμα χρόνια η κοινωνία.

 
ΑΠΟ αυτό το πλαίσιο των ψευδοαφηγημάτων δεν θα μπορούσε να ξεφύγει πλέον ο μέχρι πρότινος εγκρατής Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε μια αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου – μαμούθ στη Βουλή είπε πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα» υπονοώντας πως η οικονομία ετοιμάζεται να απογειωθεί.

 
ΕΙΝΑΙ πάντως αληθές πως η φράση του υπουργού Οικονομικών θα επαληθευθεί, έστω και με διαφορετική ερμηνεία.  


Οι πολίτες ακόμα δεν έχουν δει τίποτα. Τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια θα αφαιρέσουν από τις τσέπες τους σημαντικά εισοδήματα και παρά τις κυβερνητικές προβλέψεις θα πλήξουν καίρια την πραγματική οικονομία.

 
ΔΕΝ έφταναν οι υπέρμετρες αυξήσεις άμεσων, έμμεσων φόρων και εισφορών και οι μειώσεις μισθών, συντάξεων που έχουν επιβληθεί έως τώρα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Το τσουνάμι κατασχέσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο -που θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά- θα γκρεμίσει τα εδώ και οκτώ χρόνια καταταλαιπωρημένα νοικοκυριά. Παράλληλα, οι νέες μειώσεις συντάξεων και η ληστρική μείωση του αφορολογήτου θα επιβαρύνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων πολιτών.

 
ΤΑ παραμύθια είναι όμορφα, αλλά η πραγματικότητα τα διαψεύδει. Οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον τις ψευδαισθήσεις που προσπαθεί να τους πουλήσει η κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εχουμε μπροστά μας αρκετά επώδυνα χρόνια. 

Και όταν πια τελειώσουν τα πανηγύρια για τους πανωλεθρίαμβους...
 και στηθούν οι κάλπες, τότε ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του που θα αντικρίσουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πως θα αναφωνήσουν ότι… ακόμα δεν είχαν δει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: