"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η ντροπή του να παραιτείται υπουργός για τις ομάδες (καθώς όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες)

Toυ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ


Προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και αποφάσισε -μετά από τεράστια κυβερνητική πίεση, όπως ακούγεται, να παραιτηθεί.

 
Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που θυμάμαι να παραιτείται τόσο εύκολα και άμεσα υπουργός. Και μάλιστα για χυδαιότητες, που από χυδαιότητες η πολιτική μας αυτήν την περίοδο άλλο τίποτα (ο Πολάκης έχει πει πολύ χειρότερα, το ίδιο και ο Δημήτρης Καμμένος που -ω τι ειρωνεία!- απαίτησε την αποπομπή Ζουράρι λέγοντας σήμερα «ή αυτός ή εγώ»).

 
Έχουν υπάρξει τόσοι λόγοι για να αναλάβει την ευθύνη κάποιος – και κανείς δεν έχει δείξει την παραμικρή ευθιξία, όμως τώρα ξαφνικά που ενοχλήθηκαν οπαδοί ομάδων ο Ζουράρις βγήκε αμέσως εκτός κυβέρνησης επειδή είπε «ποιος τον γαμάει τον Άρη».
 

«Αυτοί οι ίδιοι μας έχουν γ@@@ει τον αδόξαστο με πράξεις, όχι λόγια, και κανείς δεν μιλάει. Όλων, και των Αρειανών! Αναφέρθηκε στις ομάδες και ξεσηκώθηκε το σύμπαν…Ένα έθνος οπαδών», σχολίασε κάποιος στην είδηση και έχει δίκιο.

 
Κάποιοι πολιτικοί μάς έχουν βρίσει, εξαπατήσει, πει ψέματα, ταράξει στους φόρους, μειώσει τους μισθούς. Έχουν αναμιχθεί σε σκάνδαλα αγοραπωλησίας όπλων με «μεσάζοντες», έχουν κάνει εξωφρενικές κωλοτούμπες. Κι όμως, όσο και να προσέβαλλαν ή εξαθλίωσαν με πράξεις τους πολίτες, δεν ένιωσαν ποτέ ιδιαίτερη πίεση για να παραιτηθούν. Αν είχαν προσβάλλει όμως οπαδούς ομάδων τώρα πιθανότατα θα ήταν ήδη παρελθόν.

 
Από τη μία χαίρομαι που επιτέλους απομακρύνεται κάποιος επειδή είπε χυδαιότητες, απ’ την άλλη μας λυπάμαι:  

Είμαστε η χώρα που μπορεί να ανεχτεί και να υποστεί τα πάντα από μια κυβέρνηση, εκτός μόνο απ’ το να μας θίξει τις ποδοσφαιρικές μας ομάδες.

 
Πόσο προφητικός ήταν ο Τζίμης Πανούσης. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, την επομένη του θανάτου του: Όλο το έθνος προσκυνάει, σώβρακα και φανέλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: