"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Λύση» αλά ΣΥΡΙΖΑ είναι το Hellas Vegas!

Πολλά λείπουν από την Ελλάδα. Οχι τα καζίνα. Δεν λείπουν οι ρουλέτες, τα τραπέζια του Μπλακ Τζακ και οι μονόχειρες ληστές από την καθημερινότητά μας. Δεν λείπουν τα ανταλλακτήρια μετρητών σε μάρκες. Ούτε θα θέλαμε να γιγαντωθεί, να πολλαπλασιαστεί, να εξαπλωθεί σ' ολόκληρη την ελληνική επικράτεια η απελπισία εκείνων που έχουν χάσει ολόκληρες περιουσίες πάνω στις πράσινες τσόχες.  


Δεν είναι αυτά τα συστατικά που πρέπει να μπουν στη συνταγή της οικονομίας για να ανανήψει η αγορά από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.


Η κυβέρνηση το ξέρει καλά αυτό, όμως, αποφασίζει να νομοθετήσει υπέρ των καζίνων! Η πολυδιαφημισμένη πρώτη και δεύτερη φορά της Αριστεράς λησμονεί τις απανωτές διακηρύξεις της εναντίον της μετατροπής της Ελλάδος σε Hellas Vegas και ετοιμάζει σχέδιο νόμου το οποίο θα ανακηρύττει προνομιούχους συνομιλητές του κράτους και υπερτυχερούς ευνοημένους της κρίσης τους... καζινάρχες!


Σε μια εποχή που η οικονομία είναι διαλυμένη, η ύφεση εξατμίζει κάθε ικμάδα ζωτικότητας από την αγορά, οι πολίτες βλέπουν το βιoς τους να δημεύεται με γοργούς ρυθμούς από το αδηφάγο κράτος και οι επιχειρήσεις (όσες έχουν αντέξει κατά τη διάρκεια του μνημονιακού τυφώνα) γκρεμίζονται από την επέλαση του φορολογικών επιβαρύνσεων και των ασφαλιστικών ταμείων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να νομοθετήσει για γενναιότατες φοροελαφρύνσεις για τα καζίνα, δικαίωμα μετεγκατάστασης (για όσα ήδη λειτουργούν) και τη δημιουργία καζίνων σε Σαντορίνη, Μύκονο και Κρήτη.


Αντί να μεριμνήσουν να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, προσφέρουν θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες και λειτουργούν προς όφελος των τόπων όπου εγκαθίστανται, σπεύδουν να θεσμοθετήσουν το άνοιγμα «ναών» του τζόγου και εκεί όπου δεν υπάρχουν.


Ούτε οι καιροί ούτε η σοβαρότητα που πρέπει να διέπει κάθε ελληνική κυβέρνηση επιτρέπουν τέτοιες «ελαφρότητες». Αν αληθινά θέλουν να προσφέρουν στον λαό με την πολιτική τους, ας...
 μειώσουν τη φορολογία στις κανονικές επιχειρήσεις, όχι στα καζίνα. 


Ας μη διευκολύνουν το περαιτέρω «ξεπουπούλιασμα» των πολιτών.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: