"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Οταν θα πουν «εγίναμεν η χλεύη του Αδώνιδος»…



Πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί; Ασυζητητί. Αλλιώς οι συνεπείς δανειολήπτες θα πληρώνουν και για τους μπαταχτσήδες. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αγκαλιά με τους ΑΝΕΛίτες, είχαν διαστρεβλώσει και αυτήν την αρχή κραυγάζοντας το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Τώρα που κατάλαβαν ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς να ξαναπληρώσουμε όλοι τη (νέα) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το γύρισαν.  


Θετικό. Αλλά επειδή η πραγματικότητα είναι σκληρή και, όπως έλεγε ο Μιτεράν, τα γεγονότα ξεροκέφαλα, αυτοί έχουν βαλθεί να διαψεύσουν την πραγματικότητα των γεγονότων. Ετσι, από το «κανένα σπίτι…» το γύρισαν στο «καμιά λαϊκή κατοικία».


Δεν υπάρχει πιο οδυνηρό πράγμα από το να σε διαψεύδουν τα γεγονότα, που εσύ επιχειρείς να διαψεύσεις. Την ώρα που ο ένας υπουργός έλεγε ότι «καμιά λαϊκή κατοικία δεν θα εκπλειστηριασθεί» (εδώ), η τηλεοπτική οθόνη έδειχνε τον άνθρωπο που απελπισμένος έλεγε: «Χάνω στο σπίτι μου, 70 τετραγωνικά στη Μαγούλα. Είναι το μοναδικό σπίτι που έχουμε».  


Η Μαγούλα είναι πιο λαϊκή περιοχή από το Αιγάλεω, όπου κάποτε έζησε ο κομπάζων υπουργός. Την ίδια ώρα που άλλος υπουργός (εδώ) κατακεραύνωνε τις «ψευδείς ειδήσεις» (λες και οι άνθρωποι έχουν καμιά όρεξη να βγαίνουν και να λένε ότι βγαίνει το σπίτι τους στο σφυρί, χωρίς αυτό να συμβαίνει!), στην οθόνη εμφανίστηκε άλλος απελπισμένος. Οικοδόμος, «ψάχνω για μεροκάματο, αλλά δεν υπάρχει», έλεγε. Το σπίτι του είναι 85 τετραγωνικά στη Νίκαια. Τι άλλο από λαϊκή κατοικία θα μπορούσε να είναι;


Τι συμβαίνει, διάβολε; Μετέχουν αυτοί οι άνθρωποι στη συνωμοσία των fake news για να ανατρέψουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση; Ή μήπως έχουμε τη συνωμοσία των γεγονότων; Όχι αυτών που είχαν κατασκευάσει ΣΥΡΙΖΑίοι και Καμμένοι μαζί, όταν κραύγαζαν «κανένα σπίτι…» και τώρα πρέπει να τα διαψεύδουν.


Επειδή δεν έχουν τα κότσια να πουν, ανοιχτά και καθαρά, «ναι, λέγαμε αρλούμπες» (και ας μην προσθέσουν «για να σας αρπάξουμε την ψήφο»), ότι θα πέσουν μαχόμενοι υπέρ βωμών και απεργιών (εδώ) αλλά τώρα πρέπει να τις καταργήσουν (σχεδόν…) τις απεργίες, καταφεύγουν στην συνταγή του πολιτικάντη: 



Καταθέτουν τη νομοθετική ρύθμιση τη μια μέρα, όταν τους προγκάει ο (δικός τους) Νίκος Φίλης και τους τρολάρει ακόμα και ο Αδωνις (εδώ), για να την αποσύρουν την επομένη.


Μπορεί να συμπληρώνουν όπου να’ ναι μόλις τρία χρόνια στην εξουσία, αλλά δεν είναι δα και νεοφώτιστοι


Μπορεί να μην είναι σοφοί για να αντιληφθούν ότι «τους έρχεται η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων», που λέει ο Καφάβης. Αλλά μπορούν κάλλιστα να ακούσουν τους έστω ελάχιστους δικούς τους που, ενθυμούμενοι τη ρήση απελπισίας του Γεωργίου Παπανδρέου, ψελλίζουν «εγίναμεν η χλεύη του Αδώνιδος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: