"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΟΛΑΜΟΓΙΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο «Κώστας» της Διαύγειας χρεοκοπεί καθημερινά την Ελλάδα



Το έγγραφο του Δήμου Περιστερίου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια πριν από λίγες ημέρες δεν σόκαρε κανέναν. Απλά προκάλεσε τη χλεύη της κοινωνίας


Οσοι πολίτες το διάβασαν γέλασαν με την ψυχή τους, στη συνέχεια κούνησαν το κεφάλι τους και μονολόγησαν «αυτή είναι η Ελλάδα».




ΣΕ προκήρυξη προμήθειας αδρανών υλικών ύψους 39.999,68€ μπορεί κανείς να διαβάσει τις «εντολές» προς τον υπεύθυνο του διαγωνισμού, ώστε με τις ανάλογες «προδιαγραφές» κάποιος «δικός τους» προμηθευτής να πάρει τη δουλειά. Μέσα σε παρένθεση αναγράφεται «Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το».



ΔΕΝ είναι τυχαίο ούτε το χρηματικό ύψος του διαγωνισμού, που είναι παρά κάτι λεπτά κάτω από τις 40.000€. Και προφανώς «στήθηκε» με τέτοιο τρόπο, για να τον κερδίσει κάποιος φίλος προμηθευτής, πιθανότατα και με κάποια ανταλλάγματα για κάποιους.



ΚΙ ΟΜΩΣ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί καμία παραίτηση ούτε υπαλλήλου ούτε κάποιου αιρετού στον Δήμο Περιστερίου


Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως πρόκειται για προβοκάτσια, ξεκίνησε ΕΔΕ και θα πάει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 


Η πιθανότερη κατάληξη είναι πως θα διεξαχθούν πολύχρονες έρευνες, κανείς δεν θα τιμωρηθεί, η υπόθεση θα ξεχαστεί και «κάποιοι» προμηθευτές θα συνεχίσουν να «κερδίζουν» διαγωνισμούς.



ΚΑΙ σιγά τι έγινε, θα πουν κάποιοι! Και θα είχαν δίκιο αν όσα αποκαλύφθηκαν για τον Δήμο Περιστερίου συνέβαιναν μόνο εκεί. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά συνολικά το κράτος. Παρόμοιοι «στημένοι» διαγωνισμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται καθημερινά στους περισσότερους φορείς του Δημοσίου. Απλά κάποιοι σβήνουν τις παρενθέσεις με τις «εντολές» πριν αναρτηθούν στη Διαύγεια.



ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, οι μίζες, η αναξιοκρατία αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Κάποιες εταιρείες βγάζουν χρήμα την ώρα που άλλες βάζουν λουκέτο γιατί δεν είναι του «συστήματος». Κάποιοι διορίζονται με παχυλούς μισθούς την ώρα που άλλοι περιμένουν απλά να εισπράξουν κάποιο επίδομα για να ζήσουν.



ΟΛΑ αυτά δεν συνέβαιναν μόνο τα χρόνια που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα, αλλά και συμβαίνουν και τώρα στη μνημονιακή εποχή. Και μπορεί να πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και κάποιοι να πανηγυρίζουν γιατί «σώθηκε» η χώρα. Η πραγματική μεταρρύθμιση που όμως είναι σχεδόν απίθανο να γίνει είναι το «ξήλωμα» ενός κρατικού μηχανισμού που καθημερινά διαλύει τη χώρα. 


 Ο «Κώστας» της διπλανής πόρτας και οι συνεργάτες του -προϊστάμενοι και υφιστάμενοι- χρεοκοπούν τη χώρα κοινωνικά και οικονομικά.



ΟΣΟ η διαφθορά ζει και βασιλεύει το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σκοτεινό και μίζερο. Οι άξιοι και ικανοί θα μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Τα κόμματα θα σφάζονται για τα δικά τους παιδιά που διορίζονται σε θέσεις και τους δικούς τους προμηθευτές που παίρνουν μπίζνες.  


Και ας μην ξεχνάμε το σημαντικότερο: 


Tο «πάρτι» αυτό το πληρώνουμε όλοι οι πολίτες από την τσέπη μας, με τους παρανοϊκούς φόρους που μας έχουν επιβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: