"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Κρύβεται από τους πολίτες, ομολογεί την αποτυχία του



Στα χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας έδινε τον αντιμνημονιακό αγώνα έτρεχε για να καταφέρει να βρεθεί δίπλα σε κάθε ταλαιπωρημένο πολίτη.  


Περπατούσε στην πρώτη γραμμή σε πορείες διαμαρτυρίας για τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου.


Στεκόταν στο πεζοδρόμιο της Βουλής και βροντοφώναζε «γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ».

 
ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕ τους εκπροσώπους του κινήματος «Δεν πληρώνω» καταγγέλλοντας τα ακριβά διόδια, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς που θα έρχονταν. Ενώ η Κουμουνδούρου ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να καταγγείλει την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους σε κάθε φυσική καταστροφή.  


Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, κατηγορούσε διαρκώς τον Αντώνη Σαμαρά πως κυβερνούσε απομονωμένος από την κοινωνία στο «σιδερόφραχτο» Μέγαρο Μαξίμου.

 
ΜΙΑ από τις πρώτες αποφάσεις της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης ήταν να αποχωρήσουν τα λεωφορεία των ΜΑΤ γύρω από τη Βουλή και την Ηρώδου Αττικού. Τα κυβερνητικά στελέχη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονταν πως θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της κοινωνίας και μάλιστα με ανοιχτές πόρτες.

 
Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας και οι σύντροφοί του υπέγραψαν μνημόνιο, έκοψαν μισθούς – συντάξεις, αύξησαν όλους τους άμεσους – έμμεσους φόρους, κατήργησαν κοινωνικά επιδόματα, τώρα βάζουν μπρος και τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Και μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως τώρα πληρώνουν οι πλούσιοι και η μεσαία τάξη, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως επιβαρύνονται κυρίως οι πιο οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

 
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ υπήρξαν καταστροφικές πυρκαγιές, τον Σεπτέμβριο η θάλασσα του Σαρωνικού έγινε μαύρη από την πετρελαιοκηλίδα και αυτές τις ημέρες η χώρα θρηνεί τα θύματα που πνίγηκαν από τα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας.

 
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ πλέον βρίσκεται τον περισσότερο καιρό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Ηρώδου Αττικού έχει επανέλθει στην πρότερη… κανονικότητα. Η κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένη κάθετα στον δρόμο, για να μπλοκάρει την είσοδο οποιουδήποτε θα ήθελε να διαμαρτυρηθεί.

 
Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας… αναγκάστηκε να επιθεωρήσει από αέρος με ελικόπτερο τις καμένες εκτάσεις της Αττικής και αφού πρώτα υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την απουσία του.  


Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε καν να επισκεφτεί τις μαύρες ακτές του Σαρωνικού, παρόλο που κάλυψε πλήρως τον υπουργό Ναυτιλίας.
 
ΑΥΤΟ που οργάνωσαν, όμως, στη Μάνδρα οι φωστήρες επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου ξεπέρασε κάθε όριο φαιδρότητας. Οι κάμερες έδειξαν την «επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μάνδρα». Αυτό κι αν ήταν fake news. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε μόλις στα όρια του δήμου Μάνδρας αποφεύγοντας να περπατήσει στους δρόμους της πόλης που πνίγηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι και καταστράφηκαν εκατοντάδες περιουσίες.


 Ο λόγος προφανής: 


για να μην έρθει αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.
 
ΜΠΟΡΕΙ στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός να το παίζει άνετος και προστάτης των αδυνάμων, αλλά η συμπεριφορά του απέναντι στην κοινωνία ομολογεί την αποτυχία του. 


Κρύβεται. Δεν τολμάει να δει κατάματα όσους υποφέρουν από τις αστοχίες της κυβέρνησής του. Και γνωρίζει πολύ καλά πως η αντίστροφη μέτρηση της παραμονής του στο Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: