"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚ-ο-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μόνο ΠΑΣΟΚ, μόνο ΠΑΣΟΚ! (…με τον τόνο όμως που ακούγεται στην εκπομπή «ό,τι να ’ναι» του Βουλαρίνου)

Γράφει ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ


Αυτό έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες. Δυστυχώς. 


Δεν αναφέρομαι στο συντριπτικό άθροισμα των ποσοστών των δύο καθαρόαιμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Γεννηματά συν Ανδρουλάκης έφτασαν το 68%), αλλά κυρίως αναφέρομαι στην ηλικιακή κατανομή. 


Αν τα στοιχεία του in.gr είναι σωστά (γιατί να μην είναι;) τότε την έχουμε πατήσει ως χώρα. Δείτε την ηλικιακή κατανομή της «κεντροαριστεράς»:

 
«Από την επεξεργασία στοιχείων για 170.000 ψηφοφόρους, η ηλικιακή κατανομή έχει ως εξής:

 
Η συμμετοχή στις ηλικίες 

17 ετών - 24 ετών είναι 3%
25 ετών - 34 ετών είναι 8%
35 ετών - 44 ετών είναι 10%
45 ετών - 54 ετών είναι 15%
55 ετών - 64 ετών είναι 26%
65+ είναι 39%»,

 

Δηλαδή, το 65% όσων ψήφισαν είναι άνω των 55 ετών.  


Είναι άνθρωποι που ενηλικιώθηκαν, ή ήταν τριαντάρηδες, το 1981. Μεγάλωσαν με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, με τις επιχορηγήσεις της τότε ΕΟΚ


Σήμερα απλά ονειρεύονται επιστροφή με μαγικό τρόπο στα ξένοιαστα χρόνια του δανεισμού χωρίς όρια.


Η αλήθεια είναι ότι...
 όταν γύρισα από τα 10 χλμ. της διοργάνωσης του Μαραθωνίου (εκπληκτική, by the way) και άκουσα ότι ήδη το μεσημέρι είχαν προσέλθει 100.000 πολίτες, αναθάρρησα. Κάτι κινείται, σκέφτηκα. Όταν όμως είδα πλάνα από τα εκλογικά τμήματα, κόπηκα. Όλο συνταξιούχοι. Τα ανωτέρω στατιστικά της ηλικιακής κατανομής, το επιβεβαίωσαν. 


Μάλλον πίστεψαν πριν 3 χρόνια το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους βγήκε και τώρα επιστρέφουν πλησίστιοι στο φυσικό τους χώρο. Το παπανδρεϊκό (του Αντρέα) ΠΑΣΟΚ. Θλίψη.

 
Οι υποψήφιοι που ήταν διαφορετικοί και σοβαροί (Θεοδωράκης και Καμίνης) συγκέντρωσαν αθροιστικά λιγότερο από 25% των ψηφοφόρων. Ούτε ένας στους 4 ψηφοφόρους του χώρου δεν θέλει ανανέωση του κέντρου, της κεντροαριστεράς, πείτε το όπως θέλετε. Θέλουν επιστροφή στα νάματα του Αντρέα.

 
Το διαβατήριο να πάω να ανανεώσω. Έληξε και δεν πήγα ακόμα στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: