"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μας μετατρέπουν σε Κολομβία των Βαλκανίων - Τί δεν καταλαβαίνεις?

Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σοκάρει όλη την ελληνική κοινωνία.


Ενας διακεκριµένος νοµικός µε πλούσια συνδικαλιστική δράση στους κόλπους του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σηµαντική επαγγελµατική και επιστηµονική κατάρτιση, ιδιαίτερα αγαπητός στον νοµικό κόσµο, βρέθηκε νεκρός µέσα στο γραφείο του, ύστερα από µια δολοφονική επιχείρηση, η οποία παραπέµπει σε αδίστακτες εγκληµατικές οργανώσεις που έχουµε δει να δρουν σε χώρες όπως αυτές της Λατινικής Αµερικής και αλλού.


Η  δολοφονική ενέργεια κατά του Μιχ. Ζαφειρόπουλου πρέπει να ταρακουνήσει τους πάντες σε αυτή τη χώρα. Και πρώτα από όλα τις διωκτικές αρχές που οφείλουν να αναζητήσουν χωρίς καµία χρονοτριβή και µε κάθε τρόπο τους δράστες της επίθεσης και να διαλευκάνουν την εξαιρετικά σοβαρή αυτή υπόθεση που είναι γεγονός ότι εισάγει τη χώρα σε άγνωστα µέχρι τώρα µονοπάτια.  


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πρωτόγνωρα φαινόµενα, που είναι πολύ επικίνδυνα για την κοινωνία και τη ∆ηµοκρατία µας. Ενας γνωστός δικηγόρος, απόγευµα, στο κέντρο της Αθήνας, στις παρυφές των Εξαρχείων, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από δύο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν ανενόχλητοι στο γραφείο του.


ΟΜΩΣ το καµπανάκι χτυπά και για το πολιτικό σύστηµα της χώρας που θα πρέπει να προτάξει στην ατζέντα το θέµα της δηµόσιας ασφάλειας. Να το θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. ∆εν πρέπει να υπάρχει καµία ανοχή στο έγκληµα και ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους δολοφονικές ενέργειες.


ΕΙΝΑΙ φανερό ότι...
 µπαίνουµε σε µια σκοτεινή περίοδο, µε την εγκληµατικότητα όχι µόνο να παραµένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και να εµφανίζεται αναβαθµισµένη. Αυτή είναι η αίσθηση που προκαλείται από την έξαρση του φαινοµένου και τον τρόπο δράσης των εγκληµατιών, σε συνδυασµό µε την αντιµετώπισή τους από τις Αρχές.


ΠΡΑΓΜΑΤΙ, πρέπει να κηρυχθεί πόλεµος στην εγκληµατικότητα. Χωρίς δικαιολογίες, προφάσεις ή καλύψεις. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει όλοι να συµπαραταχθούν πριν φθάσουµε σε σκηνές Φαρ Ουέστ, όταν µάλιστα είναι νωπές ακόµα οι µνήµες από την τροµοκρατία που ταλαιπωρεί επί τόσα χρόνια την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: