"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Πρόταση: Να ξαναμιλήσουν Φουρθιώτης – Καρανίκας!



Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε μία κινούμενη άμμο. Πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική.


Ένας εμφύλιος πόλεμος (χωρίς εισαγωγικά η λέξη γιατί πόλεμος δεν γίνεται μόνο με όπλα αλλά και με λέξεις ή συναισθήματα όπως μίσος και φθόνος για παράδειγμα) μαίνεται χωρίς τελειωμό.


Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.


3.000.000 συνταξιούχοι (το 1.000.000 κάτω των 60 ετών και άγνωστο πόσοι απ αυτούς πήραν σύνταξη ακόμη και από την ηλικία των 45 ετών, βλέπε περίπτωση Ολυμπιακής αεροπορίας). 1.000.000 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι (πολλοί απ αυτούς άξιοι, φιλότιμοι και ήρωες, αλλά και κάποιοι άεργοι των κομματικών στρατών). 2.500.000 άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, και απλήρωτοι μήνες. 2.000.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μισθούς ακόμη και από 300 ευρώ. Οι υπόλοιποι βρέφη, παιδιά, έφηβοι και νέοι. Συμπληρωματικά οι 300 βουλευτές, οι εκατοντάδες πρώην βουλευτές, υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι μαζί με τους εκατοντάδες μετακλητούς υπαλλήλους, έτσι γιά να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.


Πώς θα βγει αυτό το «πράγμα»; 


Προφανώς δεν θα βγει. 


Πού οδηγεί αυτή η κατάσταση; 


Φυσικά σε αδιέξοδο.


Μια ίσως είναι η ύστατη ευκαιρία. Να ξαναδώσει συνέντευξη στον … «δημοσιογράφο» Μένιο Φουρθιώτη του τηλεοπτικού σταθμού ‘Ε», ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού κ. Νίκος Καρανίκας. Τελευταία φορά που οι δύο άνδρες τα είπαν, ήταν τον Ιούνιο του 2016 όταν ο κ. Καρανίκας εξήγησε πως ο μισθός του είναι μόνο 1600 ευρώ τον μήνα και όχι 10.000 όπως έγραψαν κάποιοι κακοήθεις όπως τους χαρακτήρισε.


Αυτή τη φορά θα πρότεινα στον κ. Φουρθιώτη να ρωτήσει τον σύμβουλο...
 τι προτείνει για να βγούμε από την κρίση.  


Τι σόι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού είναι αν δεν έχει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: