"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: To βαπόρι απ' τα... Παλούκια!



Ηταν προμελετημένη, καρφωτή και λαδωμένη. Οχι μόνον δεν έλεγξαν το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως προεκλογικά είχαν υποσχεθεί, αλλά έστειλαν και τον λαθρέμπορα, με τα αμπάρια γεμάτα, να καθαρίσει τον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα του προηγούμενου. Νταμπλ σκορ! Είναι γνωστό ότι ο λύκος  φυλάει καλύτερα τα πρόβατα, κι αυτά που λέει η παροιμία είναι όλα για τα μπάζα.  


Να, πάρτε για παράδειγμα την εκνευριστική επένδυση του Ελληνικού. Ποιος θα μπορούσε να την ματαιώσει αποτελεσματικότερα;  


Οι οικολόγοι με την απόχη για πεταλούδες, η Λυδία Κονιόρδου με καταδεσμούς από ινδική χένα, ή το χυμένο μαζούτ;  


Προσωπικά δεν θα αγόραζα ούτε θέση πάρκινγκ σε πισσωμένη περιοχή, πόσω μάλλον να αποτολμήσω επένδυση εκατομμυρίων. Ουφ, πάει κι αυτό, καθαρίσαμε!

Se non è vero, è ben trovato. Η τακτική της καμένης γης δεν αποτελεί άλλωστε πρωτοτυπία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο οποίος ανασκολόπισε τις καλλιέργειες της αργολικής πεδιάδας προκειμένου να κόψει λόρδα τις ορδές του Δράμαλη. Δέκα χρόνια πριν από τη μάχη στα Δερβενάκια, ο λαϊκός στρατηγός Μιχαήλ Ιλαριόνοβιτς Κουτούζοφ, είχε κατατροπώσει τους Γάλλους του Ναπολέοντα βάζοντας πρώτος σε εφαρμογή την τακτική της ψωμόλυσσας. Δεν μπορώ να εξηγήσω το χούι των Ρώσων να αντιμετωπίζουν με τόση ιλαρότητα τέτοιες καταστάσεις, ο δικός μας ο Ιλαριόνοβιτς πάντως, από το αποτρόπαιο του Σαρωνικού και δώθε, πέρασαν μέρες που δεν εμφανίστηκε σε μη κλιματιζόμενη αίθουσα -  σήμερον δύο έργα. Στη θέση του κι εγώ το ίδιο θα 'κανα. Είναι γνωστό πόσο κακό κάνουν στο δέρμα οι ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται όταν ο οργανισμός μας εκτίθεται σε μολυσματικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

  

Δεν σου λέω να κατέβει επιτόπου όπως η Μελίνα το '77 στις πλημμύρες της Κοκκινιάς, χωρίς αστυνομικό κλοιό και με συνολάκι Dior. Ας...

 έσπευδε αγραβάτωτος και φρουρούμενος, σε πιο ουδέτερες και αποπυρηνικοποιημένες γειτονιές. Γλυφάδες, Βοτσαλάκια, Ελληνικό, Βούλα, Τζιτζιφιές, στα βράχια της Πειραϊκής κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής κι απόψε που υπάρχουνε τα τάληρα βρε μάγκες θα οργώσουμε τα Φάληρα. 


Αλλά να έφερνε μαζί και τα παιδιά. 


Να τους δείξει σε τι θάλασσες θα κάνουν μπάνιο όταν ογδονταρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: