"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Events, dear boy

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Διαθέτουμε κυβέρνηση υψηλής οικολογικής ευαισθησίας


Σκεφθείτε το: ποτέ άλλοτε δεν είχαμε κυβέρνηση στην οποία η προστασία του περιβάλλοντος να βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας της, ως μορφή αντίστασης στον καπιταλισμό. Είναι μάλιστα η κυβέρνηση φορέας μιας αξιόλογης παράδοσης στη συγκεκριμένη μορφή αντικαπιταλιστικού αγώνα, καθώς είναι τα στελέχη της, ως επί το πλείστον, εκείνα που επί χρόνια εμποδίζουν όποια απόπειρα ανάπτυξης μπορούν, αγωνιζόμενα για τα δικαιώματα του εκάστοτε μπούφου ή καρακάξας. Το παράδειγμα της επένδυσης στις Σκουριές είναι το πιο πρόσφατο στην επικαιρότητα.



Κάτι ήξερε οπωσδήποτε ο Μακμίλαν, που θεωρούσε σπουδαιότερο παράγοντα στην πολιτική τα «events, dear boy, events»


Τα γεγονότα· αυτά που φέρνει η τύχη και δεν μπορεί κανείς να τα εμποδίσει. Και τα οποία έχουν πάντα τη δική τους ειρωνεία. Οπως στην περίπτωση της κυβέρνησης, που χρειάσθηκε τέσσερις ημέρες ώσπου να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα, επειδή την ίδια ώρα ήσαν πλήρως απορροφημένοι στον αντικαπιταλιστικό αγώνα που δίνουν χρόνια τώρα στη Χαλκιδική, στο όνομα των οικολογικών ευαισθησιών τους.  


Αυτό είναι το τίμημα όταν...
 βάζεις την Ανθρωπότητα, ως αφηρημένη έννοια, υπεράνω των πραγματικών ανθρώπων. Η κατεξοχήν ασθένεια των αριστερών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: