"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου



Από  ήττα σε ήττα. Από πανωλεθρία σε πανωλεθρία. Και από χρεοκοπία σε χρεοκοπία.   


Αυτή η  κατάσταση με τον Δημόσιο  τομέα. Ξεχαρβαλωμένος. Αναξιόπιστος. Αχρηστος. Ρακένδυτος. Δακορρευμένος.  Από  παντού. Σε κάθε τομέα.  Σε κάθε κρίσιμη στιγμή!
 

Η περίπτωση  της οικολογικής καταστροφής με το μαζούτ και την «γενοκτονία» του Σαρωνικού, ένα από τα πιο  τρανταχτά αποδεικτικά ντοκουμέντα.  Οι  τάχα μου επιθεωρήσεις.  Η  ύποπτη παράταση της άδειας του  συγκεκριμένου  σαπακίου, φέρει δαχτυλικά αποτυπώματα  αδιαφορίας (στην καλύτερη περίπτωση) και  συναλλαγής (στην  χειρότερη και πλέον «λογική»)


Η  χρεοκοπία  του Δημόσιου τομέα και των περισσοτέρων υπηρρεσιών  του, αποδεικνύεται από το  γεγονός ότι ακόμα και ο ιδεοληπτικός  Τσίπρας, ο  φανατικός οπαδός της κρατικοδίατης  σάπιας μηχανής, αναγκάστηκε να προαναγγείλλει  την  μετακίνηση των αρμοδιοτήτων ελέγχου τέτοιων σκαφών στον ιδιωτικό  φορέα «Ελληνικός Νηογνώμων»

 
Και είμαι σίγουρος  πως αν αυτή  η αλλαγή είχε   συμβεί προ πολλών  ετών, από την γαλάζια παράταξη  που διαρρυγνύει τα ιμάτιά της υπέρ του ιδιωτικού τομέα, τότε ο Σαρωνικός μπορεί να  ήταν ακόμα  καθαρός!

 
Επομένως,  ως καχύποπτος κι εγώ,  σκέφτομαι  τα εξής.  


Επίτηδες ο έλεγχος παρέμεινε στα χέρια των δημοσίων  υπηρεσιών. Για την  συναλλαγή.  Για  να εξυπηρετούνται ύποπτα συμφέροντα. Για την ασύδοτη διακίνηση  λαθραίου πετρελαίου.  Για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία «αιωνόβιων» σκαφών που δεν τηρούν στοιχειώδεις   προδιαγραφές ασφάλειας και αξιοπλοοίας. Για να κάνουν  τις βρόμικες  δουλειές τους. Για να  τα κάνουν πλακάκια με το χειρότερο είδος και την χείριστη κατηγορία λαμογιοεφοπλιστών

 

Γι  αυτό ουδείς πρώην  υπουργός Ναυτιλίας, όλων των κυβερνήσεων, δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τον ανεκδιήγητο Κουρουπλή.  


Γι αυτό  σφύριζαν αδιάφορα. Γι  αυτό έγιναν καπνός. Επειδή  φοβήθηκαν  μπας και τους πάρουν  κι αυτούς τα σκάγια. Επειδή συνένοχοι κι αυτοί. Επειδή οι ελληνικές θάλασσες έχουν μετατραπεί σε μάντρες σάπιων σκαφών

 

Επομένως  τριπλό  το έγκλημα. 


Επομένως διαχρονικό και  διακομματικό το κουκούλωμα. 


Επομένως ουδείς αθώος και ουδείς αμόλυντος. 


Επομένως όλοι  στο κόλπο. Ολοι στη συναλλαγή. Ολοι  στη  σαπίλα. Ολοι υπηρετές  και σφουγγαρίστες  τέτοιων  «εφοπλιστών»

 

Τριπλό  το έγκλημα. Πρώτο με την οικολογική καταστροφή. Δεύτερο με τη λαμογιά. Και τρίτο με  τον  τουρισμό. «Ευτυχώς» είπε κάποιος «που η καταστροφή  έγινε  τον Σεπτέβριο και όχι τον Μάιο. Ο θεός έβαλε το χέρι του»

 

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την τάχα μου αριστερή κυβέρνηση και την τάχα μου  οικολογική ευαισθησία του Τσίπρα:


Ωραία. Ολα  αυτά συνέβαιναν επί των  «εχθρικών»  κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Εσείς γιατί δεν  αλλάξατε τίποτα; Γιατί εξακολουθήσατε να πορεύεστε με τις ίδιες  διαπλεκόμενες υπηρεσίες; Εσείς γιατί δεν ερευνήσατε;  Εσείς  γιατί τα ίδια κάνατε;

 

Η πρώτη απάντηση έχει να κάνει με την κρατικομανία του Τσίπρα και της παρέας του. Δεν το πιστεύω. 


Η δεύτερη απάντηση έχει να κάνει με την απειρία και  την ερασιτεχνική  τους ανικανότητα. Ούτε αυτό το πιστεύω. Κάποιο λάκο έχει  η φάβα. 

 

Γι  αυτό   κάθε καχύποπτος  πολίτης αυτού του έρμου τόπου καταλήγει στο  εξής απλό και εντελώς νεοελληνικό. Επειδή κι εσείς μία από τα ίδια. Στη  θέση του Τσίπρα θα  σκάλιζα να  βρω ποια ακριβώς είναι η σχέση   των  διεθυντικών στελεχών του υπουργείου Ναυτιλίας  με τους πλοιοκτήτες όλων  αυτών των σάπιων  σκαφών

 

Βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι  η χτεσινή αλλά και  σημερινή διαπλοκή,  διαφθορά και συναλλαγή είναι οι βασικές αιτίες αυτής της καταστροφής. Το  χρονικό  ενός προαναγγελθεντος οικολογικού  θανάτου. Που άρχισε με  τους  γαλάζιους, προχώρησε με τους πράσινους και  στο τέλος έσκασε στα ροζ  χέρια  του Τσίπρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: