"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η Νέα Εθνική Αντίσταση



Χθες το μεσημέρι, στο πλακόστρωτο που συνδέει την οδό των Ηρώων στο Πεδίον του Αρεως με την κεντρική αλέα, ήταν ξαπλωμένος ένας γενειοφόρος άνδρας. Ο σεκιουριτάς μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ, «αναπνέει».  


Την παραμονή οι περίοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα της Αθηνάς για να φωτίσουν το πάρκο με φαναράκια. Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας, μάλλον ενοχλημένη, τους δήλωσε ότι η κ. Δούρου δεν θα παραστεί διότι έχει πρόγραμμα δεκαπενθημέρου. Εξάλλου το πνεύμα της είναι πανταχού παρόν. Τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία αναρτούσαν φωτιστικά στις έρμες τις κολώνες. Παρά τη φωταγώγηση όμως ο λαός των ναρκομανών συνεχίζει τις εργασίες του και σαν πέσει η νύχτα συνωστίζεται στον σκουπιδότοπο της Μαυρομματαίων, μπροστά σ’ ένα σάπιο κτίριο που κάποτε λεγόταν Γκριν Παρκ.


Το ίδιο πρωί η δημοκρατική Ελλάς πληροφορήθηκε ότι η κυρία που ασκεί χρέη γ.γ. στο υπουργείο της κυρίας Κονιόρδου ανέβαλε για τέταρτη φορά την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό. «Πρώην Πασόκα που έγινε Συριζαία» τη χαρακτήρισε ο αειθαλής Πάγκαλος συνομιλώντας με τον Αρη Πορτοσάλτε. Κι αμέσως μετά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναρωτιόταν: «Πόσα Πεδία του Αρεως μας κάνουν ένα Ελληνικό; Πεντακόσια; Κι αν δεν μπορούν να διαχειρισθούν το Πεδίον του Αρεως τότε τι το θέλουν το Ελληνικό;».  


Τρομάρα μου. Γιατί κήρυξαν διατηρητέα την ιπτάμενη δεξαμενή της πρώην αμερικανικής βάσης του θανάτου; Για να μην ξεχνάμε την υποτέλεια, τζάνεμ μου. Οι αρχαιολόγοι φροντίζουν την εθνική μας ταυτότητα – νομίζω το είπε ο Σκουρλέτης. Ξέχασε να αναφέρει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Αλήθεια τι το θέλουν το Ελληνικό; Να το κάνουν δημόσιο πάρκο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος; 


Γιατί δεν φροντίζουν την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού στα κτίρια του Πολυτεχνείου; 


Μα αυτά δεν κινδυνεύουν. Τα έχουν καταλάβει οι υγιείς δυνάμεις του Εθνους, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Διότι αν δεν έχετε ήδη αντιληφθεί ότι η Ελλάς γράφει το έπος της νέας Εθνικής Αντίστασης δεν αντελήφθητε γρυ. «Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους». Το δημόσιο, παρά τις μειώσεις μισθών, κρατά τις θέσεις του. Οσο μπορεί να ρίχνει φόρους με τους γκράδες του, τίποτε δεν έχει χαθεί για το Εθνος. Κάποια στιγμή θα πάρουν και οι μπαχαλάκηδες σύνταξη ως αντιστασιακοί. Μαζί με τους αρχαιολόγους.


Η Νέα Εθνική Αντίσταση δεν θα ενδώσει στην μπότα του κατακτητή


Ο κατακτητής πολεμά για τα «συφέροντα» – sic


Ο δικός μας μαχητής πολεμά...
 για την εθνική ταυτότητα με τους χιλιάδες νόμους, τα εκατομμύρια διατάξεων και τα δισ. εγκυκλίων.  


Υδρογονάνθρακες μπορεί να μη βρούμε, άντε τίποτε υδατάνθρακες, όμως τέτοιον πλούτο νόμων δεν θα τον αφήσουμε στον εκμεταλλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: