"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Τα πανεπιστήμια ζητούν λύσεις, όχι επιτροπές



Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται υπουργοί της κυβέρνησης τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την ασφάλεια των φοιτητών.


Πριν από μερικούς μήνες 471 φοιτητές του ΑΠΘ κατήγγειλαν σε επιστολή τους την κατάσταση που επικρατεί στο campus του Ιδρύματος, με κλοπές, ναρκωτικά και πορνεία, ζητώντας την παρέμβαση και την προστασία της Πολιτείας.  


Η απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ήταν ότι η λύση σε τέτοια ζητήματα είναι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.


Πριν από λίγες ημέρες, η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ επανήλθαν στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην πανεπιστημιούπολη, κραυγάζοντας πως το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Αποφάσισαν λοιπόν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων της Αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης. Η απάντηση του υπουργού είχε αυτή τη φορά τη μορφή επίπληξης.


Ο κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την απόφαση των συλλογικών οργάνων του πανεπιστημίου και είπε πως αυτή η κίνηση πρέπει να μας προβληματίσει (sic). Τη συνέδεσε δε χρονικά με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, ενώ επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα στην αδράνεια των πρυτάνεων τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή καταλόγισε σκοπιμότητα και επικοινωνιακή τακτική στους ακαδημαϊκούς, όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του καταλόγισαν πολιτική σκοπιμότητα και επικοινωνιακή τακτική στην Eldorado επειδή επέλεξε να αντιδράσει στις καθυστερήσεις της κυβέρνησης μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


Είναι προφανές πως για τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε ή να γράφουμε εναντίον της κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, για να μη χαλάσουμε την πρωθυπουργική εικόνα. 


Το προσπερνούμε και πάμε στην ουσία: 
Η μοναδική απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την παραβατικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια είναι η συγκρότηση μιας επιτροπής!


Προφανώς στην ίδια επιτροπή θα πρέπει να παραπέμψει και την απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα των ναρκωτικών στο ΑΠΘ είπε -αστειευόμενος- πως πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση στο ΠΑΜΑΚ, ειδικά στο τμήμα όπου γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις! 


Τελικά στην κυβέρνηση το κακό δεν είναι ότι έχουν άσχημη αίσθηση του χιούμορ. 


Το κακό είναι ότι έχουν άσχημη σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: