"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ποια πετρελαιοκηλίδα, ποια μνημόνια…



H αλήθεια είναι σκληρή και δύσκολα αποδεκτή από όλους. Πολύ περισσότερο για όσους ψευδολογούν διαρκώς. Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του επιχειρεί να παρουσιάζει μια δική του πραγματικότητα. Σε αυτό τον «κόσμο του Μαξίμου» η χώρα πηγαίνει από θρίαμβο σε θρίαμβο, η οικονομία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οι επενδύσεις σπάνε κάθε ρεκόρ, οι υπουργοί είναι αλάνθαστοι και εννοείται πως δεν υπάρχει… πετρελαιοκηλίδα.


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της μόλυνσης του Σαρωνικού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πήρε τεράστια έκταση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους από τα μέσα ενημέρωσης. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των αρμοδίων υπουργών. 


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέτρεπε τους πολίτες να συνεχίσουν τα μπάνια τους στη θάλασσα, μέχρι τη στιγμή που με απόφαση του υπουργείου Υγείας απαγορεύτηκαν επισήμως οι βουτιές στις παραλίες που είναι γεμάτες μαζούτ. 


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωνε σίγουρος πως «σε 20 ημέρες οι ακτές θα είναι καθαρότερες από πριν», μέχρι που εξειδικευμένοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα θα μας ταλαιπωρήσει για χρόνια. Στη συνέχεια ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι οι δηλώσεις του ήταν άστοχες.


Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών. Η πετρελαιοκηλίδα υπάρχει και το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Κυβερνητικές ευθύνες, επίσης, υπάρχουν, απλά μένει να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό. Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό είναι πως όταν αμφισβητεί την πετρελαιοκηλίδα που γίνεται αντιληπτή άμεσα και με γυμνό μάτι, εκτίθεται ανεπανόρθωτα και για όλα τα υπόλοιπα αφηγήματα που προπαγανδίζει.


Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ, λοιπόν, υπάρχει. Και υπάρχουν πολλά ακόμα που αρνείται να ομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως ότι το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 έφερε ένα ακόμη μνημόνιο. Οπως ότι η υπερφορολόγηση γκρέμισε την ήδη ερειπωμένη πραγματική οικονομία. Οπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτικά μπλοκάρει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και επένδυση, ενώ την ίδια ώρα επιθυμεί να γιγαντώσει και πάλι το Δημόσιο. Οπως ότι η κυβέρνηση σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έχει υποστεί συντριπτικές ήττες, που βαφτίστηκαν επιτυχίες. Οπως ότι έχει ήδη ναρκοθετήσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια με επώδυνα μέτρα (μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου), τα οποία και προνομοθέτησε.


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ίσως έχει στον νου του τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας όπου η παρουσιάστρια αποθεώνει δακρύζοντας τον μεγάλο ηγέτη Κιμ


Προφανώς και θα ήθελε...
 να μεταδίδονται μόνο «θετικές» ειδήσεις καθ’ υπαγόρευση του Μαξίμου για να «ενημερώνονται» οι πολίτες πως οι ακτές θα καθαρίσουν σε 20 ημέρες και πως σχεδόν με την ίδια ευκολία θα βγούμε από τα μνημόνια.  


Ευτυχώς, όμως, η εικονική πραγματικότητα διαψεύδεται από την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: