"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Υπουργοί χωρίς πρωθυπουργό...



Φιλοεπενδυτική στροφή λέει ότι κάνει η κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον λόγο «ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής μιας task force για την άμεση επίλυση δυσλειτουργιών, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία...» («Καθημερινή» 12.9.2017).  


Καλά όλα αυτά, αλλά την κ. Ολγα Γεροβασίλη τη ρώτησε; 


 Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης την ίδια μέρα δήλωνε ότι «όποιος θέλει να κάνει μια επένδυση δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες», (ΣΚΑΪ 12.9.2017).


Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε ο τελευταίος υπουργός που «αδειάζει» τον πρωθυπουργό


Την ώρα που ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, ο κ. Κώστας Γαβρόγλου ξεκαθάριζε ότι οι εξετάσεις δεν πρόκειται να καταργηθούν. «Δεν υπάρχει σύστημα στον κόσμο και δεν πρέπει να υπάρχει χωρίς εξετάσεις» (ΕΡΤ 9.8.2017). Τελικώς, όχι μόνο δεν κατήργησε τις εξετάσεις, αλλά τις διπλασίασε!


Είχαμε υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος την επόμενη ακριβώς ημέρα της φιέστας που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco, βγήκε και διέψευσε τον προϊστάμενό του, λέγοντας ότι «έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο»! (10.4.2016). Τη μία μέρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η επένδυση στον Πειραιά «θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων» και την άλλη μέρα πετάχτηκε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας για να τον διαψεύσει, λέγοντας ότι η πώληση του λιμανιού δεν εξυπηρετεί κανέναν στρατηγικό στόχο, «γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα»! 


Κατόπιν, φτάνουμε στο διεθνών διαστάσεων καραγκιοζιλίκι της κυβέρνησης να καταθέτει ο υπουργός στη Βουλή διαφορετική συμφωνία από εκείνη που συνομολόγησε και πανηγύρισε με τους Κινέζους αξιωματούχους ο πρωθυπουργός!


Είναι σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας επιβίωσε και μεγαλούργησε στο «αριστερό τσούρμο», που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν χάλαγε το χατίρι κανενός.  


Μόνο που τώρα δεν είναι ο αρχηγός των ατάκτων συνιστωσών του 3%. Είναι πρωθυπουργός και η αβουλία του επηρεάζει όλη τη χώρα. Δεν μπορεί να έχει υψηλά ιστάμενους συμβούλους που εύχονται «στα τσακίδια» για την εταιρεία που έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, ούτε υπουργούς σαν τον κ. Πάνο Σκουρλέτη να βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια σε υφιστάμενα έργα, όταν ο ίδιος διακηρύσσει ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι φιλική προς τις επενδύσεις και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες του κράτους, όπως η γραφειοκρατία...». Δεν μπορεί μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη τέτοιας κρίσης να έχει κυβέρνηση του «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».  


Πρέπει ...

να έχει πρωθυπουργό που μπορεί να κάνει πράξη τα θαυμαστά που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη για να γίνει Grinvest το Grexit. Αλλά μάλλον γι’ αυτό θα χρειαστούν εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: