"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΣΥΡΙΖΟKOMMOΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΗ ΦΟΡΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Κάν' το όπως ο σύντροφος Κοντονής...

Του Γιώργου Κράλογλου 


Μπετόν αρμέ η καρέκλα Κοντονή. Ποιος τολμάει τώρα να τον ανασχηματίσει... Με το δικό του σανό καταπίνουμε 670.000 ραβασάκια της εφορίας.  



Βγήκε ολόκληρος Κοντονής και πήρε επάνω του τον φασισμό του κομμουνισμού (που κανονικά έπρεπε να το κάνει ο δηλωμένος κομμουνιστής Κατρούγκαλος αλλά δεν το έκανε μάλλον γιατί έκαψε τα ποδάρια του... και περαστικά του) και θα τον βγάλουμε από την κυβέρνηση για να δικαιώσουμε τον Βενιζέλο και τον Μητσοτάκη; 


Δεν σφάξανε...



Και, στο κάτω-κάτω, τι έκανε ο σύντροφος Σταύρος. Έβαλε τους ιθαγενείς να μασουλάνε σανό μετρώντας πόσους καθάρισε ο Στάλιν σε σχέση με εκείνους που καθάρισε ο Χίτλερ. Θα φάμε μέρες με τον υπολογισμό αυτό... Έχουμε και παράπονο;



Τι θέλαμε δηλαδή. Να μην μαλώνουν οι δεξιοί με τους αριστερούς όταν καταφθάνουν, ημερησίως,  2.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς ή 670.000 e-mail της Εφορίας για χρωστούμενα από φόρους που πρέπει να πληρωθούν σε 15 ημέρες αλλιώς χάνονται σπίτια οικόπεδα και χωράφια; Αυτό θέλαμε;   



Μήπως θέλαμε το άλλο; Το πιο τραγικό; Να καθόμαστε στις τηλεοράσεις να βλέπουμε τις φωτιές και να μουντζώνουμε τον σύντροφο Τόσκα; Να που τον καταντήσαμε...



Τον έχουν ήδη έξω από την πόρτα της κυβέρνησης με μοναδική μελλοντική καρέκλα αυτή του καφενείου του... Αν δεν τον διώξουν και από εκεί. 



Ας είναι καλά ο Κοντονής που φρόντισε και για τον Τόσκα. Στα ψιλά σχεδόν πέρασαν δύο πυρκαγιές στο Ρυτό και στο Σοφικό Κορινθίας. Και ας κάηκαν δάση 100 ετών και πάνω.



Ποιος θα ασχοληθεί με τον Τόσκα όταν το μενού ποικιλίας – σανού Κοντονή περιέχει ημέρες δόξας του κομμουνισμού  και ανάλυση για την Εσθονία και την επιμονή της... να μας θυμίζει τα εγκλήματα του σοβιέτ.



Γραφικότεροι όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ (στη διανομή σανοτροφής) είναι...
 όλοι οι σοφοί, οι σοφιστές, και οι αναλυτές... της αξιωματικής και της άλλης αντιπολίτευσης.



Δεν έχασαν την "ευκαιρία" (σε κανάλια και ραδιόφωνα που αγωνιούσαν να "γεμίσουν" εκπομπές στις πάντα στεγνές ημέρες του Αυγούστου) να "καταταγούν" στον "στρατευμένο" (από τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) αποπροσανατολισμό του λαού από τα πραγματικά του καθημερινά και πιεστικά προβλήματα. 



Έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους "δαγκώνοντας" αγρίως τα "κόκκαλα"  (περί κομμουνισμού και φασισμού) που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ τούτες τις ημέρες και τις ώρες της μεγάλης φορολογικής λεηλασίας, με αφετηρία το πλιάτσικο σε μισθούς και συντάξεις και επέκταση σε ληστείες καταθέσεων και κατασχέσεων.



Στην φάση αυτή όπου σπίτια και χωράφια περνάνε αναίμακτα στην ιδιοκτησία του κράτους μέσα από το αριστερό τρίτο μνημόνιο, αλλά βεβαίως νόμιμες συμφωνίες με τους δανειστές, προαπαιτούμενα (έναντι δανεικών) και νομοθεσίες που ψήφισε όμως μόνο η συνεργασία των ακροδεξιών ΑΝΕΛ με τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. 



Καθώς λοιπόν θα τρώγεται ο "σανο – πασατέμπος" Κοντονή στην επαναφορά (από τηλεοράσεως) σκηνών του "μεγαλείου" της δικτατορίας των Σοβιέτ (παράλληλα με οράματα του Χίτλερ) ο ΕΝΦΙΑ των 2 δισ, ευρώ θα τρέχει από τα μπατζάκια μας...



Όσο θα περνάνε οι εικόνες με τον αποχαυνωμένο Σοβιετικό λαό να προσκυνάει τον δικτάτορα Στάλιν, ή τον Γερμανό τον παράφρονα Χίτλερ, θα παραχωρούμε εμείς σπίτια και χωράφια γιατί η πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει άνοιγμα 730 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου του 2017. 



Και ενώ, τις επόμενες ημέρες και ώρες, οι "ειδικοί" της Ν.Δ. και των διαφόρων ΠΑΣΟΚ θα μας εξηγούν τις διαφορές ναζισμού και κομμουνισμού ως προς τα στοιχεία σύνθεσης της έννοιας φασισμός... εμείς θα παραλαμβάνουμε 25.000 πλειστηριασμούς (κάθε μήνα) γιατί ο κορβανάς και έχει άνοιγμα, 340 εκατ. ευρώ, από την καταβολή της πρώτης δόσης φορολογίας εισοδήματος του 2016. 



Ποιος όμως ο λόγος που στεκόμαστε (με ειδική αναφορά, στην φορολαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ) όταν, από το 2010, με τα δύο μνημόνια των άλλων, ζούμε σε ασταμάτητη φοροκαταιγίδα; 



Στεκόμαστε γιατί με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ και άλλους απαραδέκτους φόρους διώξαμε τους άλλους. Και επειδή, εκτός από τα capital controls και προσθήκη ,στο χρέος, ζημιάς 83 δισ. λόγω ΣΥΡΙΖΑ,  οι αριστεροί, όπως αποδείχθηκε, μας βλέπουν μόνο ως πηγές φορολόγησης.  


Έχουμε, μήπως, "εισπράξει" τίποτε άλλο (έναντι της φορολογικής της ασυδοσίας και του ΣΥΡΙΖΑ) εκτός από κάποιους Πολάκηδες, Γαβρόγλου, Σπίρτζηδες, Τόσκες, Κοντονήδες και την "τεχνογνωσία" τους... στο πώς να χτίζεις με μπετόν αρμέ την καρέκλα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: