"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πάολα !!! Από τα σκυλάδικα στα πολιτιστικά σαλόνια ένα τσιγάρο δρόμος…

Γράφει ο "ΑΙΧΜΗΡΟΣ"


Άφωνο με έχει αφήσει η απόφαση του Γιώργου Λιάνη να προσκαλέσει την «επιφανή» αοιδό των σκυλάδικων, Πάολα, στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση «Πρέσπεια», που οργανώνεται συνεχώς από το 1990.


Σε ένα φεστιβάλ, στο οποίο ο Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, ενώ θα δώσει συναυλία η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς και η Ηρώ Σαΐα, και το συγκρότημα «Μέλισσες». 


Όπως είπε δε ο Γιώργος Λιάνης θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, όπως πέρυσι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και τις εκδηλώσεις θα κλείσει η…Πάολα…


Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Φλώρινας επιχείρησε να προλάβει τις αντιδράσεις, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Πρεσπείων, λέγοντας:  

«Μπορεί να εκπλαγούν πολλοί, αλλά εγώ σ’ αυτό το πρόσωπο πιστεύω πάρα πολύ, τη θεωρώ μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια, μπορεί να μη μου αρέσουν όλα της τα τραγούδια –δε μου αρέσουν, για να πω την αλήθεια- αλλά ξέρω ότι θα γίνει χαλασμός κόσμου στον Άγιο Παντελεήμονα. Γι αυτό διάλεξα μια βραδιά με ένα πρόσωπο που το θαυμάζω, τη γνώρισα και τη θαυμάζω, έχει μέσα της πολλή κορμοστασιά η γυναίκα αυτή, πίστη στα πράγματα, καθαρότητα στη σκέψη και είναι και μια καταπληκτική show woman».


Εντάξει, είναι προφανές ότι θα γίνει «χαλασμός» με την παρουσία της Πάολας. Αν αυτός είναι ο στόχος, σίγουρα θα επιτευχθεί. Τα υπόλοιπα, όμως; 


Να λέει ένα διανοούμενος, με βαθιά γνώση της λογοτεχνίας και με μουσική παιδεία, ότι...
 τη θαυμάζει και τη θεωρεί σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια, δεν υπάρχει χάσμα;


Ο λάτρης του Χατζιδάκη, του Θεοδωράκη και του Τσιτσάνη, ο μελετητής του Ελύτη και του Σεφέρη, ο φίλος του Καζαντζίδη και της Μπέλου, να μιλά έτσι για την Πάολα;


Αλήθεια, στον κολλητό του φίλο, τον κορυφαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. το είπε αυτό; 


Και αν το είπε, πόσα μπινελίκια άκουσε, άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: