"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο κόσμος καίγεται, οι υπουργοί αερολογούν…



Μια που στα βουνά το Ιντερνετ σου βγάζει το λάδι μέχρι να το πιάσεις, κάθεσαι να δεις δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, για να μάθεις τι συμβαίνει στον κόσμο. Περιμένεις, φυσιολογικά, τις βαρετές επετειακές δηλώσεις των πολιτικών για τον Δεκαπενταύγουστο. Δεν ενοχλούν. Ακόμα και το κρεσέντο λαϊκισμού και γελοιότητας του Καμμένου, που λέει ότι θα βγούμε από την κρίση «με τη βοήθεια της Παναγιάς», το προσπερνάς.


Αλλά η άλλη εικόνα το ξεπερνά. Δυο υπουργοί, οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας (και κάνα δυο ακόμα άγνωστες φάτσες) κάθονται γύρω από ένα τραπέζι. Μπροστά τους το μικρόφωνο και απέναντί τους η κάμερα της ΕΡΤ.  


Τι θέλουν όλοι αυτοί την ώρα που οι φωτιές καίνε τη μισή Ελλάδα; 


Τι άλλο; Να αερολογήσουν.

Μοναδική τους έγνοια να πουν ότι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα, αφού «είχαμε εμπρησμούς».  


Πότε πρόλαβαν και αποφάνθηκαν, αφού η Πυροσβεστική δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα πόρισμα; 


Δεν χρειάζεται να περιμένουν το πόρισμα, αφού οι «εμπρησμοί» (νομίζουν ότι) τους απαλλάσσουν από τις όποιες ευθύνες για ολιγωρίες, λάθος σχεδιασμούς και αδυναμίες που οδήγησαν στο φούντωμα των πυρκαγιών. Μόνο για τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα δεν μας μίλησαν.


Και να ήταν μόνο αυτό. Οι δυο υπουργοί (Σκουρλέτης και Τόσκας) κάλεσαν την ΕΡΤ όχι να ενημερώσουν για την πορεία των πυρκαγιών, αλλά για να απαντήσουν στην κριτική κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, την ώρα που καίγονταν σπίτια και δάση και οι πυροσβέστες πάσχιζαν να συγκρατήσουν την πύρινη λαίλαπα, οι προϊστάμενοί τους υπουργοί εμφανίστηκαν από ένα κλιματιζόμενο γραφείο, για να στηλιτεύσουν το «λαϊκισμό» της αντιπολίτευσης.


Δυστυχώς, ο αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας τούς άκουγαν σιωπηλοί, αντί να τους διακόψουν και να τους πουν αυστηρά: 
«Κύριοι υπουργοί, δεν είναι ώρα για αερολογίες και πολιτικαντισμούς. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδικίες των κομμάτων τούτη την ώρα. Εμείς φεύγουμε για τα μέτωπα των πυρκαγιών, ελάτε και σεις να δείτε τι συμβαίνει».


Δυστυχώς, αυτά δεν ειπώθηκαν. Και οι υπουργοί ολοκλήρωσαν την «παράσταση» ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας, χωρίς να (δείχνουν ότι) αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση την αδιαφορία και στη χειρότερη την απέχθεια όσων έτυχε να τους ακούσουν.


Πάλι καλά που- αυτοί τουλάχιστον- δεν είπαν ότι οι πυρκαγιές θα σβηστούν με τη βοήθεια της Παναγιάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: