"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Στέλιος Παππάς ούτε αρίστευσε ούτε κληρώθηκε, είχε κομματικά ένσημα!



O διορισμός του Στέλιου Παππά από την κυβέρνηση στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ αποδεικνύει ότι ύστερα από μια χρεοκοπία και επτά χρόνια Μνημονίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Και το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και στο μέλλον.  


Εδώ και δεκαετίες τις θέσεις γενικών γραμματέων στα υπουργεία και τις θέσεις στα διοικητικά συμβούλια ΔΕΚΟ ή άλλων φορέων του Δημοσίου καταλαμβάνουν κομματικά στελέχη. Πάντοτε με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.


ΣΥΝΗΘΩΣ πρόκειται είτε για βετεράνους είτε για νέους του κομματικού σωλήνα, ενίοτε και για υποψήφιους που απέτυχαν να εκλεγούν σε βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάπως έτσι επί δεκαετίες κάτι άσχετοι προς το αντικείμενο του διορισμού τους καταλαμβάνουν θέσεις όχι σύμφωνα με κριτήρια αριστείας ούτε καν με κλήρωση, αλλά σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που έχουν γράψει στο στίβο της πολιτικής.


ΚΑΙ εντάξει, το οκτάχρονο παιδάκι που λέει και ο πρωθυπουργός -το οποίο στην πραγματικότητα είναι 12χρονο για να πηγαίνει στη Στ’ Δημοτικού- μπορεί και να μην πάθει κάτι επειδή δεν θα γίνει σημαιοφόρος ενώ είναι ο καλύτερος μαθητής. Αλλά τόσοι άξιοι άνθρωποι, που σπούδασαν για χρόνια και έχουν δουλέψει για χρόνια, γιατί να μην έχουν ευκαιρία να δηλώσουν υποψήφιοι για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ή κάποιου άλλου οργανισμού;  


Ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνει ο πρωθυπουργός; 


Πως είναι πολύ πιο εύκολο να διοικήσουν ένα δημόσιο οργανισμό στο εξωτερικό παρά στην ίδια τους τη χώρα. Γιατί εδώ αυτές οι θέσεις είναι καπαρωμένες.


ΤΟ είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Στέλιος Παππάς: «Είμαι στην Αριστερά από το 1960».  


Προφανώς ήρθε η στιγμή μετά από τόσα χρόνια να ανταμειφθεί -έστω και αμισθί- για τα κομματικά του ένσημα.  


Δεν γνωρίζω αν ο Στέλιος Παππάς στα χρόνια που εργάστηκε στη ΔΕΗ ήταν καταμετρητής ρολογιών, οικονομικός διευθυντής ή συνδικαλιστής. Μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι πως...σίγουρα υπάρχουν στελέχη πολύ πιο ικανά από τον Στέλιο Παππά ή από άλλους διοικητές οργανισμών που διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, επί Ν.Δ. ή επί ΠΑΣΟΚ για να διοικούν κρατικούς φορείς.



ΚΑΙ στη Ν.Δ. μπορεί να πράττουν αυτή τη στιγμή σωστά που «κράζουν» το διορισμό του Στέλιου Παππά. Αλλά είναι βέβαιοι πως μετά τις επόμενες εκλογές δεν θα διορίζουν και εκείνοι τα δικά τους κομματικά στελέχη στις αντίστοιχες θέσεις; Γιατί τότε το κράξιμο θα αντιστραφεί. Και αυτό θα είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο κακό είναι πως...

 η χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά ούτε με αριστερούς ούτε με δεξιούς διοικητές. 


Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο με άξιους και ικανούς διοικητές. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, κύριε υπουργέ Νίκο Παππά, εσείς που υποτίθεται πως έχετε δώσει τόσες μάχες για να εξαφανιστεί η διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: