"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΝουΔοΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Απρόσμενα διασκεδαστικός τύπος ο Κ. Κ. Γ΄ - Κυριάκο να τον χαίρεσαι!!!

d.fyssas@gmail.com


Ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος (Κ. Κ. Γ΄), φυσικά βουλευτής Σερρών, είναι ο διορισμένος τομεάρχης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και αποδείχνεται, λίγο λίγο, απρόσμενα διασκεδαστικός τύπος.


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», ανάμεσα σε άλλες ανάλογης αξίας τοποθετήσεις, ο κ. τομεάρχης δήλωσε: «Ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός, ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, δημιούργησαν τεράστια αδιέξοδα» (αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού).


Ο Κ. Κ. Γ΄ θεωρεί λοιπόν ότι όχι μόνο ο κομμουνισμός γενικά, αλλά και ο σταλινισμός ειδικά, ξεκίνησαν «με τις καλύτερες προθέσεις».


Έχω πέντε σχολιάκια:


Α. Ο κ. διασκεδαστικός τύπος ή το πιστεύει αυτό ή είναι αστοιχείωτος. Και στις δυο περιπτώσεις, είναι για τα πανηγύρια


Β. Η  καραμανλική Δεξιά ξεπέρασε ακόμα και τον αγαπητό της ΣΥΡΙΖΑ


Γ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τον χαίρεται κι αυτόν όπως και τόσους άλλους που έχει στο μαγαζί του: σταλινικούς, εθνομπολσεβίκους, φιλορώσους, λαϊκοδεξιούς, κρυπτοκρατιστές, νεορθόδοξους, πούρους θεούσους, εθνικόφρονες παλαιάς κοπής και λοιπές εξεζητημένες προσωπικότητες


Δ. Αν ο κ. τομεάρχης...
 έρθει ποτέ σε ρήξη με το κόμμα του (λέμε τώρα...), μπορεί να πάει συνεργαζόμενος στο ΚΚΕ, αλά Ζουράρις ή Κανέλλη


Ε. Με το παρόν αρθράκι μου, ελπίζω πως η δήλωση αναδείχτηκε όπως της αξίζει: αυτόχρημα συλλεκτική, με επίζηλη θέση στο μουσείο Ιστορίας του καραμανλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: