"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αλέξη άσε την ξαπλώστρα και πιάσε τη μάνικα!

Γράφει το ANTINEWS


«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του έδωσε σαφείς εντολές για τις μεγάλες πυρκαγιές». 


Αυτό έγινε το βράδυ της Κυριακής κι ενώ η φωτιά είχε κάψει τον μισό Κάλαμο, τη Ζάκυνθο και ό,τι άλλο έβρισκε στο πέρασμά της.


Ο Αλέξης Τσίπρας ασχολήθηκε λίγο με τις φωτιές μιας και είχε πολλά στο μυαλό του και έδωσε εντολές στον Τόσκα για να συντονιστεί καλύτερα.  


Τι εντολές θα μπορούσε να δώσει ένας πρωθυπουργός ο οποίος είναι παντελώς άσχετος για άλλα θέματα, δεν θα ήταν για τις πυρκαγιές;  


Τι θα μπορούσε να πει στον υπουργό του, τον υπεύθυνο για τον συντονισμό των δυνάμεων της πυροσβεστικής; 


Έχει δει ο Τσίπρας από κοντά φωτιά, έχει πάει να σβήσει καμιά ή μήπως εκεί στα Εξάρχεια που πήγαινε έβλεπε τις φωτιές από τις μολότοφ και νομίζει ότι είναι όλες ίδιες;


Πραγματικά αυτή η γελοιότητα των πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης, να δίνουν εντολές, να παρεμβαίνουν ή να δηλώνουν… οργισμένοι, πρέπει να σταματήσει. 


Κι ο Τσίπρας αν θέλει να προσφέρει ας πάει στον Κάλαμο, να πάρει μια μάνικα και να σβήσει καμιά φωτιά, όχι να κάθεται στην ξαπλώστρα του και να δίνει οδηγίες.


Ο δε Τόσκας, απλά υπέγραψε την απόλυσή του από την κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό. Τέτοια ανικανότητα δεν είδαμε ούτε σε άλλους, χειρότερους υπουργούς Δημόσιας Τάξης.


Οι αιτίες των πυρκαγιών που καίνε την Ελλάδα εδώ και 20 – 30 χρόνια δεν πρέπει να αναζητούνται σε θεωρίες συνωμοσίας. 


Ασφαλώς και υπάρχουν εμπρηστές που για προσωπικούς λόγους βάζουν φωτιές, όπως και ότι υπάρχουν πολίτες παντελώς βλάκες που καίνε χωρίς τη θέλησή τους τεράστιες εκτάσεις.


Ασφαλώς και υπάρχουν χιλιάδες αυθαίρετα σπίτια μέσα στα δάση της χώρας, σπίτια για τα οποία είναι υπεύθυνοί και οι κάτοχοί τους και το ίδιο το ανίκανο κράτος.  


Ας μην κλαίμε πάνω από τα αποκαΐδια σπιτιών που έχουν κτιστεί μέσα στο δάσος, χωρίς άδειες, δίπλα σε ρέματα ή κλέβουν ρεύμα γιατί δεν μπορούν να πάρουν δικό τους λόγω των παρανομιών που έχουν. Ουδόλως μας απασχολεί αν καίγεται η περιουσία αυθαιρετούχων, πιο μεγάλη σημασία έχει η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον, παρά αν καούν 10 σπίτια που δεν έχουν άδεια και που στο κάτω – κάτω μπορούν να ξαναχτιστούν.


Όλα αυτά, όμως, είναι παρεμφερή σε σχέση με την πραγματική κατάσταση. 


Κι αυτή δεν είναι άλλη από...
 την ανυπαρξία του κράτους σε τέτοιες καταστροφές.  


Ανευθυνοϋπεύθυνοι της κυβέρνησης, ο Τόσκας κοιμάται, η πυροσβεστική έχει σοβαρά προβλήματα, συντονισμός δεν υπάρχει. 


Κουμάντο κάνει ο αντιπεριφερειάρχης συριζαίος Φιλίππου και κάποιοι απίθανοι τύποι που ούτε το περίπτερο της γειτονιάς δεν μπορούν να διοικήσουν.


Η φωτιά δεν σβήνεται όταν έχει πάρει. Σβήνεται πολλούς μήνες πριν με συντονισμό μέτρων αποτροπής της. Με ικανό αριθμό πυροσβεστών, με ενίσχυση των περιφερειακών δομών.


Όμως, λεφτά δεν υπάρχουν γιατί ο Καρανίκας πρέπει να πληρώνεται στην ώρα του. Και πάντα θα υπάρχουν Πολύδωρες, Τόσκες ή Τσίπρες για να μας υπενθυμίζουν την ανικανότητα, την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: