"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Aπό τον Ραμαζότι στο Ραμαζάνι - Ρέμος και Λιβανέζοι είναι καλεσμένοι στο Προεδρικό όπου θα τους συγχαρεί ο Προκόπης




… Ε, οχι ακριβως, αλλα bairam eid, μια αλλη μεγαλη μουσουλμανικη γιορτη, που οι ευσεβεις του Ισλαμ θα τη γιορτασουν στο αραβικο καταστημα Αλ Νάμμος της αραβικης νησου Αλ Μυκ Νοντού της αραβικης επαρχίας Τουμπάϊ.
 

Εκεινη την ημερα, οι ευσεβεις Μουσουλμανοι φορουν τις καλες τους κελεμπίες, πανε στο τζαμί, προσευχονται και μετα ανταλασσουν δωρα με τις οικογενειες τους.




Οι συγκεκριμενοι ομως, με αυθεντικη μουσουλμανία θα αφησουν τις 2-8 συζυγους σπιτι, θα παρουν τις γκομινες και θα τις πανε πρωτα ν’ ανοιξουνε σαμπανιες και μετα ν’ ανοιξουν κι αλλα.
 

Οι ευχες που θα ανταλλαξουν θα ειναι στυλ Αλ Σιχτιρ και θα ακουγονται την ωρα που πληρωνουν τον λογαριασμο.
 

Το μενου θα εχει (κ)αραβίδες ενω ο Ρεμος (που θα φοραει κελεμπια και θα τραγουδησει γνωστες αραβικες επιτυχιες (δηλαδ τα περισσοτερα ελληνικα λαϊκα) θα πληρωθει σε πετροδολλαρια και μετα τη συναυλια θα ακολουθησει πετροπολεμος.
 

Οι καμπανες του νησιου θα χτυπουν εορταστικα μεχρι καποιος να πυροβολησει τον κωδονοκρουστη.
 

Την πολιτιστικη αυτη εσπερίδα θα προλογισει ο Γαβρος Γαβρογλου με τον Βουτση στον ζουρνά αλλα και στον χορο της κοιλιας, μαζι με τον Φιλη.
 

Την επομενη Ρεμος και Λιβανεζοι ειναι καλεσμενοι στο Προεδρικο οπου...

 θα τους συγχαρει ο Προκοπης, οπως κανει με ολους τους προκομενους τραγουδιαρηδες.
 

Σαλαμ Αλεκουμ, Κωσταμ, Γιαννουμ, Γιωργουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: