"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όλοι μαζί μπορούμε; Εμείς ναι. Αυτοί όχι...

Toυ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΨΗ


Η αποκάλυψη τρόμαξε και τον ίδιο τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο μάλλον την Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Η συναυλία δεν ήταν φυσικά για φιλανθρωπικό σκοπό. Ήταν μια σκηνοθετημένη και καλά οργανωμένη κίνηση για να πέσει η κυβέρνηση (μετά μουσικής...). Την αποκάλυψη έκανε πρωθυπουργικός σύμβουλος με όλο το βάρος του αξιώματός του. "Ο Σκαι οργάνωσε φιλανθρωπικό ξεσάλωμα (sic) όλοι μαζί μπορούμε, όπως το όλοι μαζί τα φάγαμε γι' αυτό παραιτηθείτε." (Και στην κορφή κανέλα...).


Τώρα βέβαια ο σύμβουλος είναι απόφοιτος (λέει) ΤΕΙ και η μόνη προϋπηρεσία του είναι μπάρμαν, αλλά αν αρχίσουμε να διαγράφουμε ως ασόβαρους όλους όσους δεν έχουν ικανοποιητικές σπουδές ή/και σοβαρή επαγγελματική προϋπηρεσία, δεν θα πάμε μακρυά. Εδώ είχαμε υπουργό Παιδείας "αιώνιο φοιτητή", στον μπάρμαν θα κολλήσουμε;  


Και επειδή είστε δύσπιστοι για το ύποπτο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης που ξεδιπλώθηκε ξεδιάντροπα στο Καλλιμάρμαρο, αρκεί να διαβάσετε την αποκάλυψη, (ναι από τον ίδιο τον πρωθυπουργικό σύμβουλο με όλο το βάρος του αξιώματός του...) ποιοι ήταν στο ακροατήριο. 


Επιλεγμένοι ένας ένας.


Αδίστακτοι. Έτοιμοι για όλα. Ήταν, όπως μας πληροφόρησε μέσω κωδικοποιημένου μηνύματος, αυτοί που "όλοι μαζί μπορούμε να δείρουμε την γυναίκα μας, τα παιδιά μας, να κλέψουμε το κράτος, να βγάλουμε τα λεφτά μας έξω, να βασανίσουμε μετανάστες και πρόσφυγες, να βρίσουμε τους γκει, να χτίσουμε αυθαίρετα".. Αυτή δεν ήταν συναυλία. Ο ποινικός κώδικας αυτοπροσώπως ήταν...


Και υπάρχει και συνέχεια. Ακόμα πιο ύποπτη. Η συνωμοσία έχει βάθος. Όπως μας πληροφορεί εκπαιδευτικός, φίλος του Γαβρόγλου και αρθρογράφος της ΕφΣυν (βαμμένος ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός) -που νοσταλγεί λέει τις εποχές που τραγουδούσε τα τραγούδια του Νιόνιου, "τότε που τους κυνηγούσαν" (αν και ήταν σύμφωνα με το βιογραφικό του 13 ετών όταν έπεσε η χούντα...)- "σίγουρα ενοχλεί που τόσο εύκολα, τόσο απονήρευτα, κάποια ιερά τέρατα των τραγουδιών που τραγουδήσαμε, προσέτρεξαν, ως πάντα πρόθυμοι, στο πανηγύρι (sic) φιλανθρωπίας που οργάνωσε τ' αφεντικό... Ίσως να ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του αφεντικού, γιατί από καιρό ήταν με τ' αφεντικά και όχι με τον λαό". Να λοιπόν και οι προδότες. Τους βρήκαμε. (Εγώ προσωπικά πάντα υποπτευόμουν τον Ζουγανέλη ότι έπαιζε διπλό παιχνίδι. Δεν εξηγείται αλλιώς ο αυτοεξευτελισμός...). Και από κοντά και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της Αυγής. Που θυμήθηκε ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία πριν από δυο χρόνια για την (ασφαλώς ύποπτη) ΜΚΟ "Μαζί Μπορούμε", για δωρεάν φροντιστήρια σε άριστους μαθητές που διαφήμιζε και που εστάλη στον εισαγγελέα παρακαλώ, υπό τις επευφημίες των συνδικαλιστών.


Τι απέγινε ουδείς γνωρίζει (μπήκε στο αρχείο;) αλλά ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας έβαλε το μικρόβιο της αμφιβολίας και για την ΜΚΟ. Καθαρή αποκλείεται να είναι...(υπονοεί).


Οι θεατές όλοι ύποπτοι φιλελέδες με εγκληματικές τάσεις, οι καλλιτέχνες έχουν προσχωρήσει στον ταξικό εχθρό και η ΜΚΟ έχει σκοτεινό παρελθόν. Οσο για τον Σκαι και τα βοθροκάναλα των βαρόνων της διαπλοκής, τους ξέρουμε πια... Ολα φως φανάρι.  


Άλλη μια απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης που έπεσε στο κενό. Χάρη στους πρωθυπουργικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που επαγρυπνούν και μας διαφωτίζουν. (Γι' αυτό πληρώνονται άλλωστε).


Γελάτε; 


 Προφανώς είναι και για γέλια. Αλλά είναι και...
 ενδεικτικά του πως "σκέφτονται" οι συνωμοσιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όλοι οι λαϊκιστές "Εκτός από την αντίθεσή τους στις ελίτ, γράφει στο βιβλίο του "Τι Είναι ο Λαϊκισμός", εκδόσεις Πόλις, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Πρίνστον Jan Werner Muller, οι λαϊκιστές είναι πάντα και εναντίον του πλουραλισμού."


Είναι εναντίον της κοινωνίας των πολιτών, είναι εναντίον οποιασδήποτε κοινωνικής πρωτοβουλίας, δεν ελέγχουν. Λαϊκές εκδηλώσεις, είναι ύποπτες.


Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός, ο πραγματικός λαός, πως υπάρχει λαϊκή εκδήλωση την οποία δεν ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ;  


Οι ΜΚΟ είναι επίσης ύποπτες, αν δεν ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φυσικά τα ΜΜΕ υπηρετούν τον ταξικό εχθρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παντού, μόνο εχθρούς.


Γι' αυτό αν το ερώτημα σήμερα είναι μια κοινωνική συμμαχία που θα βγάλει την Ελλάδα απο την κρίση και θα την οδηγήσει και πάλι στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μην υπολογίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γράφει και ο σύμβουλος (με όλο το βάρος του αξιώματός του) "όπως ακριβώς δεν τα φάγαμε μαζί, έτσι ακριβώς δεν μπορούμε όλοι μαζί. Προχωράμε".


Για την ακρίβεια, εμείς προχωράμε. Αυτοί θα μείνουν εκεί...Κολλημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: