"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΑ: To ελληνόφωνο συριζοκομμουνιστικό μπουρδέλο «μπλόκαρε» δήλωση της Ε.Ε. για το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα που επρόκειτο να κατατεθεί ΟΗΕ

«Μπλόκο» σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επρόκειτο να κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και το οποίο επέκρινε την Κίνα για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έβαλε η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 


Κατά το πρακτορείο, η Ε.Ε. σκόπευε να καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν υπήρξε η απαιτούμενη ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη της.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε το «μπλόκο» της Αθήνας στη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ έκανε λόγο για «μη εποικοδομητική κριτική στην Κίνα», εκτιμώντας πως θα ήταν πιο ουσιώδες να λάβουν χώρα ξεχωριστές συνομιλίες των Βρυξελλών με το Πεκίνο εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.


Ευρωπαίοι διπλωμάτες σχολιάζουν ότι αυτή η απόφαση...
 υπονομεύει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η καταστολή αντιφρονούντων και ακτιβιστών από το Πεκίνο.


Ευρωπαίος διπλωμάτης φέρεται , πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, να εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας, την στιγμή μάλιστα που συμπίπτει χρονικά με την συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης. «Δεν είναι τίμιο, το λιγότερο που μπορώ να πω», φέρεται να δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: