"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΣΥΡΙΖOMΑΧΜΟΥΤΙΣΤΑΝ: Γέμισε ο Πειραιάς με flyers για τα parties του Θοδωρή Δρίτσα! (Εικόνα)

Με μια αφιέρωση στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκίνησε όπως φαίνεται η προώθηση του καλοκαιρινού tour του υπουργού που σκοπεύει να οργανώσει σειρά parties στα σημεία μετεγκατάστασης των προσφύγων




Λίγο μετά την αφιέρωσή του αποχαιρετισμού στους πρόσφυγες που πέρασαν τους τελευταίους μήνες στο λιμάνι διαφημιστικές προκηρύξεις για τα επερχόμενα πάρτι με d.j. τον ίδιο τον Θοδωρή Δρίτσα, γέμισαν τον χώρο!


H έκπληξη των λιμενικών αλλά και των υπεύθυνων μετεγκατάστασης μόλις είδαν τα flyers συναγωνιζόταν μόνο την έκπληξη των ίδιων των προσφύγων που προσπαθούσαν να καταλάβουν αν το πολύχρωμο χαρτί που βρέθηκε στα χέρια τους ήταν κάποιου είδους βίζα που έστω και μετά από ένα δύσκολο χειμώνα θα τους έδινε επιτέλους μια διέξοδο.




Ομως ο υπουργός κοιτάζοντας συγκινημένος από το παράθυρο του γραφείου του τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες ένιωθε πως τους ήξερε καλά, έστω κι αν τους είχε συναντήσει ελάχιστες φορές. Ηξερε ότι εκείνο που χρειάζονται είναι Νατάσσα Θεοδωρίδου και ευαισθησία. Και ένα πάρτι. Και τους τα πρόσφερε και τα τρία απλόχερα. Δεν έπρεπε να έχουν παράπονο!


Πάντως οι πρόσφυγες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ευαίσθητη πλευρά του Θοδωρή Δρίτσα, καθώς στα «Refugee Sessions» που θα διοργανώσει θα περιλαμβάνονται τραγούδια που αγγίζουν την καθημερινότητα του πρόσφυγα, όπως το «Τι κι αν είσαι απ’ τη Λιβύη, εργατάκι και φτωχός» και το επικό «Το βράδυ στη σκηνούλα μας» του Μιχάλη Ρακιντζή.


Πάντως φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται όλα τα μέλη της κυβέρνησης τις μουσικές προτιμήσεις του υπουργού. Ηδη με δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, αφήνει να διαφανεί η δυσαρέσκειά του που ο Θοδωρής Δρίτσας δεν επέλεξε κάποιο τραγούδι του Γιάννη Πλούταρχου, με τον οποίο τον συνδέει ισχυρή φιλία από το βράδυ των εκλογών, όπου γιόρτασε μαζί με τον Πάνο Καμμένο.



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: