"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δεν είναι γραφικός

Αν είναι δυνατόν να αποκαλέσει ο Σκανδαλίδης «γραφικό» τον Βασίλη Λεβέντη! Ολοι αναρωτιούνται πώς του ήρθε τέτοια ιδέα...



Η τεχνική της λάσπης είναι γνωστή. Πες, πες κάτι θα μείνει. Ετσι και ο Κώστας Σκανδαλίδης αποφάσισε εντός του Κοινοβουλίου να προκαλέσει τον λαό, την κοινή λογική και την Ενωση Κεντρώων με το όλως αβάσιμο σχόλιο ότι ο Βασίλης Λεβέντης είναι γραφικός!
 

Φυσικά, δεν τον πίστεψε άνθρωπος και ο κ. Λεβέντης, με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, του έδωσε μια κόσμια απάντηση.

 
Εις επίρρωση των ισχυρισμών απάντων των ειδημόνων περί τα πολιτικά ότι ο Βασίλης Λεβέντης είναι σοβαρός, παρατίθεται απόσπασμα από την «τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67». Ετος μετάδοσης, 1993. Ο κ. Λεβέντης νόμιζε ότι του έκλειναν το κανάλι και είπε τα ακόλουθα συνετά:
 

«300 υποψήφιοι είναι ήδη έτοιμοι. Θα τους πάρει ο διάολος όλους! Ολους ο διάολος. Ο Θεός καλείται να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Θεός καλείται να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου. 


Τον έστειλε στον φουκαρά τον Γεννηματά. Τι φταίει ο Γεννηματάς; Ενα ανθρωπάκι είναι. Να τον στείλει τον καρκίνο στον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου να γλιτώσει η χώρα από αυτούς τους δύο αποστάτες [...] 


Είναι η τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67. Εχει ιστορική σημασία αυτή η μέρα. Εφτασε το τέλος του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου. Και προβλέποντας... Στα γκάλοπ κάνανε... να μην πω τη λέξη.


Πλαστογραφούσαν τα γκάλοπ και βγάζανε μηδέν Λεβέντης. Μηδέν οι ώρες τους! Να πεθάνουνε! Πρώτη φορά ζητώ από τον Θεό να με ακούσει. Να πεθάνουνε οι προδότες! Οι προδότες της δημοκρατικής Ελλάδας! Οι προδότες των οστών του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου. Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε. Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε. Τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα. Χαίρομαι που κλείνουν το Κανάλι 67. Κλείνουν και τον τάφο τους. Κλείνουν ...
και τον τάφο τους. Κλείνουν... Φασισμός! Προδοσία! Αισχροί κι οι δυο! Αισχροί κι οι δυο! Κυρίες και κύριοι! Κάτοικοι της Ελλάδος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: