"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο εθνικός μας τσαρλατάνος στο Barbarossa - Πρώτη φορά αριστερά, να προλάβουμε την Παροικιά!



Στην athensvoice βιαστήκαμε να βγάλουμε το τεύχος για τις διακοπές. Αν περιμέναμε 10 ημέρες, θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να μας στείλει κείμενα του για Σαντορίνη, Σίκινο και Πάρο. Αν διαθέτει τον αντίστοιχο ελεύθερο χρόνο, ίσως μας δώσει τις συμβουλές του για καλό ψαράκι και 5στερα ξενοδοχεία στα νησιά για την έκδοση του 2017. Μερικές συμβουλές πού να διασκεδάσει και να περάσει όμορφο 3ήμερο το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρει εδώ στον οδηγό νησιών athensvoice 2016. (Προειδοποίηση για μην απογοητευτούν: ο οδηγός δεν έχει τα 5στερα, απευθύνεται σε πολίτες που πληρώνουν οι ίδιοι τις διακοπές τους, και όχι το δημόσιο ταμείο). 


Στην Πάρο θα πάνε 54 κυβερνητικά στελέχη να κόψουν την κορδέλα στο νέο αεροδρόμιο του νησιού. 


Ποιος πρωθυπουργός, ποιας χώρας, στις προγραμματικές του δηλώσεις στις 08/02/2015 υποσχόταν «Καταργούμε σπατάλες προκλητικές» και «γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, από την ίδια την Κυβέρνηση»;  


Αλλά τότε την θωρακισμένη BMW την είχε ο Βενιζέλος, τώρα την πάει βόλτα ο Δραγασάκης. Όπως ο φίλος του ο play station έλεγε «σεμνά και ταπεινά» για τις κραιπάλες.


Με ύφος κλαρινογαμπρού και βλαχοδήμαρχου 54 κυβερνητικοί θα κάνουν το παιχνίδι τους με την κάμερα για 2 ώρες, θα κάνουν τους ντόπιους διαδρομιστές και πολιτικάντηδες και αξιωματούχους του «όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη» και μετά θα απολαύσουν την 3ημερη εξωσχολική απόδραση του 15μελούς. Ωραίο το παιχνιδάκι, αλλά όταν το πληρώνουν οι πολίτες μιας χώρας που μετρά 1,5εκ άνεργους και 1εκ απλήρωτους εργαζόμενους, λεφτά για πέταμα σε κορδέλες και μπουφέδες δεν περισσεύουν.  


Για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου (που δρομολογήθηκε επί εποχής Ραγκούση), και προκειμένου να μην χαθεί και αυτή η τουριστική χρονιά, χρειάστηκε να τσοντάρει 1,8εκ η Olympic AIR. Στις 4/4/2016 «Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων η απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου δημιουργίας των προσωρινών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου Πάρου από την εταιρεία "OLYMPIC AIR"». (Σημαντικά ποσά έβαλαν και άλλοι χορηγοί, ονόματα εδώ). Επειδή τα κρατικά ταμεία δεν έχουν ούτε cent, τον ρόλο του χρηματοδότη τον ανέλαβε (ευτυχώς) μια ιδιωτική εταιρία. Ό,τι ακριβώς κατηγορούσε στα 40 από τα 43 του χρόνια ο Έλληνας πρωθυπουργός! (Σημειώνεται για την «αριστερή» ιστορία ότι τις εργασίες ανακατασκευής υλοποίησε η Intrakat).  


Οπότε, το ελληνικό κράτος θα βάλει κανα 100άρι χιλιαρικάκια για την επίδειξή του στα εγκαίνια παρουσία Σπρίτζη και λοιπού 15μελούς. Θα λείπει ο κος Λεβέντης!


Χρήσιμο όμως για την κυβερνητική συνοχή θα ήταν να...
 
πεταχτεί και ο κ. Καμμένος. Το 3ήμερο είναι ευκαιρία να συζητήσουν ήρεμα και τρυφερά οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι με θέα την Παροικιά, να τα πουν και για το έντονο φλερτ με τον μέλλοντα υπουργό κ. Λεβέντη. Ειδικά εκείνο το παρεξηγήσιμο «θα φάμε καλά, θα φάμε ψάρια με τον κ. Τσιπρα. Έχουμε κανονίσει να συναντώμεθα, φιλικά πάντα. Τώρα θα έρθει σπίτι μου να φάμε». Αν πεταχτούν μέχρι την Μύκονο, μπορεί να πιουν σφηνάκια και με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που κάνει εκεί τις διακοπές του! Αν και οι δυο τους είχαν πρωταγωνιστήσει στο Topgun.


Τέρμα η πλάκα, αν και με αυτήν την κυβέρνηση είναι ομολογουμένως δύσκολο − και το twitter έχει πάρει φωτιά με το #kinima_twn_54 και το Ποτάμι την γλεντάει στην ανακοίνωσή του και καλά κάνει. Μια χρήσιμη και άξια κυβέρνηση (καμία σχέση) σε μια χώρα με 1,5εκ άνεργους δεν θα σπαταλούσε χρήματα φορολογουμένων σε κορδέλες και χλιδάτες 3ήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Την ώρα που ο πρωθυπουργός του Μνημονίου 3 ανακοίνωνε για πολλοστή φορά «επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους», την ίδια στιγμή με τσόντα τροπολογία σε άσχετο ν/σ για την φορολογία των καπνών (μια ώρα πριν την ψήφιση του επίμαχου ν/σ) αποφασίστηκε οι συνοδοί των υπουργών να μένουν στο ίδιο 5στερο ξενοδοχείο με αυτούς και τα έξοδα να επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους!


Πρώτη φορά αριστερά, να προλάβουμε την Παροικιά! Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει 2χλμ άσφαλτο και τα κτίρια των προσωρινών εγκαταστάσεων! Αφήνει παρακαταθήκη σε 2-3 χρόνια (ανάλογα με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) να κόψει νέα κορδέλα εγκαινίων ο επόμενος πρωθυπουργός. Όπως και με το νοσοκομείο που εγκαινίασε μια εβδομάδα πριν στην Σαντορίνη, ώστε «τώρα οι γυναίκες του Νησιού θα γεννάνε στο νέο Νοσοκομείο» και τις επόμενες ημέρες 6 έγκυες παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία εκτός νησιού, γιατί το νοσοκομείο στην πραγματικότητα ακόμα είναι «μακέτα» με υποστελεχωμένο προσωπικό των 800 ευρώ − όσο το κόστος του ύπνου του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο στην Πάρο.


Μήπως να καταργηθούν οι αχρείαστες τελετές εγκαινίων κομματικών συμφερόντων και σπάταλης προβολής πολιτηκάντηδων κλαρινογαμπρών; 


Τα έργα φαίνονται από μόνα τους. Δεν χρειάζονται κορδέλες! Και τα όποια χρήματα σπαταλώνται στα εγκαίνια −και κόντρα νέα εγκαίνια−, ας μένουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να πιάσουν τόπο δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Το 5στερο μπορεί να το πληρώνει από την τσέπη του ο κάθε πολιτικός μαυρογυαλούρος. Όποιοι γουστάρουν να κόβουν μεταξωτές κορδέλες και να τρώνε κέτερινγκ μπουφέ να τα πληρώνουν από τους μισθούς τους. Ας καταργήσουμε τα εγκαίνια. Ας ξεκινήσουμε να χτίζουμε το νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: