"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Απατεώνας ή ηλίθιος (επεισόδιο Νο 2847)



Απορείς. Τραβάς τα μαλλιά σου. Σου πέφτει το σαγόνι. Λες: δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Κάποιον εφιάλτη διαρκείας θα βλέπω και όπου νάναι θα ξυπνήσω. Διότι κυβέρνηση να στρέφεται κατά του εαυτού της και υπουργοί να κηρύσσουν παράνομη την υπογραφή τους δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε στο Χόλιγουντ.


Παρακολουθήστε ακόμα ένα επεισόδιο στο ρεσιτάλ σουρεαλισμού των ΣΑΝΕΛ:

 
Ο εικονιζόμενος, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης»,  εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, καλώντας τον “να κάτσει στ’ αυγά του”, και να μην προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ. Προσέθεσε μάλιστα ότι αυτή η πώληση είναι 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και κατέληξε: «Δημιουργείται πολιτικό ζήτημα όταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να ασκήσει πολιτική και να μην υλοποιεί τις σαφείς κατευθύνσεις που του δίνει η κυβέρνηση.”

 
Ποια είναι τα αυγά του Πιτσιόρλα; 


Το ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί τον διόρισε η κυβέρνηση.  


Για να κάνει ποια δουλειά;  


Για να υλοποιήσει τις σαφείς κατευθύνσεις της! Μπορεί γενικώς οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης να έχουν ένα πρόβλημα σαφήνειας, αλλά αυτές που υλοποιεί ο Πιτσιόρλας είναι σαφέστατες καθώς ήδη είναι νόμοι του κράτους και έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Του ήρθε έμπνευση μια μέρα του Πιτσιόρλα, όπως υπονοεί ο Σκουρλέτης, και είπε στον εαυτό του “ρε συ γιατί δεν πουλάς το 17% της ΔΕΗ;” 


Όχι βέβαια. Διάβασε τον νόμο πρώτα, τον οποίον ο καθένας μπορεί να διαβάσει εδώ (ΦΕΚ 25/5/2016 τεύχος Β’, αριθ. φύλλου 1472)
 

Τι λέει αυτός ο νόμος; 


Ότι θα πρέπει να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ μέσα στο 2016! 


Και ποιος υπογράφει τον νόμο; 


Ο Σκουρλέτης!

 
Άρα, ξαναπάμε στο αρχικό δίλημμα που το έχω θέσει πολλές φορές από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τεφαρίκια του, σαν τον εικονιζόμενο άρχισαν να λεν κάτι περισσότερο από καλημέρα – καλησπέρα κι αρχίσαμε κι εμείς να αναρωτιέμαστε για το υλικό που έχουν στη θέση του εγκεφάλου: πρόκειται για ηλίθιο που δεν ξέρει τι υπογράφει ή για απατεώνα που σου λέει “σιγά μη διαβάσει κανένας το ΦΕΚ. Θα πω εγώ ότι η ΔΕΗ δεν πουλιέται, θα ρίξω το βάρος στον Πιτσιόρλα και θα συνεχίζω να ταΐζω σανό το πόπολο που με φαντασιώνεται σαν ατρόμητο μαχητή κατά των ιδιωτικοποιήσεων.” 


Το ότι σε λίγο το 17% της ΔΕΗ θα πουληθεί και θα βρεθεί και εκτεθειμένος και γελοιοποιημένος δεν φαίνεται να τον απασχολεί. Λίγο χρόνο ακόμα να κερδίσει, να τον προσφωνούν “κε Υπουργέ”.  


Μια μέρα ακόμα; 


Μιά μέρα ακόμα! Πού θα ξαναζήσουν οι Τσιπροσκουρλετοκαρανίκες το όνειρο της εξουσίας; Θα διηγείται στα εγγόνια του “τότε που ήμουν υπουργός” και αυτά θα τον κοιτούν με δέος. (Μέχρι να γίνουν 6 ετών. Μετά θα γκουγκλάρουν και θα καταλάβουν).


Τι είναι λοιπόν ο εικονιζόμενος;
 

Ηλίθιος ή απατεώνας; 


Όσο την απάντηση δεν την δίνει ο ίδιος η πιθανότερη εκδοχή είναι...
 ότι πρόκειται και για τα δύο

Δεν υπάρχουν σχόλια: