"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Πρώτη πτήση χωρίς πιλότο για αεροσκάφος F-16

Την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση πραγματοποίησε στις 19 Σεπτεμβρίου ένα QF-16 FSAT (Full Scale Aerial Target) στην αεροπορική βάση Tyndall στην Φλόριδα, από όπου θα επιχειρεί ο τύπος σε δοκιμές με την 82η ATS  (Aerial Target Squadron), διαδεχόμενο σταδιακά τα QF-4, που θα παραμείνουν όμως ακόμη κάποια χρόνια σε υπηρεσία.
 
Το αεροσκάφος στην πρώτη αυτή δοκιμή έφτασε τα 40.000 πόδια και πέταξε με ταχύτητα 1,47 Μαχ, εκτελώντας ελιγμούς έως και 7 G.
Να τονίσουμε ότι τα αεροσκάφη FSAT, αν και δεν έχουν κυβερνήτη.και η διαδικασία πτήσης είναι εντελώς αυτοματοποιημένη με ρουτίνες και για την αντιμετώπιση απροόπτων. εντούτοις για λόγους μεγαλύτερης ασφαλείας,  -όπως όλα τα UAV- τα χειρίζονται πιλότοι από το έδαφος με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, αν υπάρξει απρόοπτο.


​Πηγή: http://ptisidiastima.wordpress.com/page/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: