"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το χρυσό χάπι

Της Κατερίνας Πάντα

Τελευταίως όποιο κανάλι κι αν αλλάξουμε, όπου κι αν σερφάρουμε στο internet, το θέμα που παίζει είναι ένα και μοναδικό: Αυτό της Χρυσής Αυγής λες κι εντελώς ξαφνικά  ξεχάσαμε όλα μας τα προβλήματα.

Αυτό βέβαια σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, όχι τους πολίτες.

Βλέπουμε μια εκτελεστική και μια δικαστική εξουσία να δρουν με ταχύτητα φωτός και αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ελληνικές.

Βλέπουμε την αστυνομία να εκτελεί πάραυτα εντολές και ίσως αισθανόμαστε ολίγον από θεατές του Law & Order.

Παρ΄ ολίγον θα πιστέψουμε ότι ζούμε σ΄ ένα ευνομούμενο κράτος. 

Αλλά οι ψευδαισθήσεις δυστυχώς είναι καταδικασμένες να κρατούν πολύ λίγο. 

Διαβάζοντας αποσπασματικά έστω το πόρισμα του εισαγγελέα  αναρωτιόμαστε... Γιατί;

Γιατί αφού το κατηγορητήριο αναφέρεται σε παρελθούσες έκνομες δραστηριότητες ετών της ΧΑ, η πλειονότητα των οποίων στοιχειοθετούν αυτόφωρες συλλήψεις έστω των πυρήνων της, δεν έγιναν τότε;

Γιατί αφού η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν η πρώτη-σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- ανέλαβαν τώρα να αποδώσουν δικαιοσύνη;

Γιατί αφού  η δράση της Χρυσής Αυγής "μετρά" στον τόπο 26 χρόνια ζωής, καθώς χρονολογείται από το 1987, επέτρεψαν στόν κύριο Μιχαλολιάκο που «γνώριζε, συντόνιζε, οργάνωνε» τα πάντα  σε μια οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση», να θέσει υποψηφιότητα για το Ελληνικό κοινοβούλιο επικεφαλής ενός κόμματος;

Γιατί
τα ΜΜΕ, η αστυνομία, η δικαιοσύνη και οι πολιτικοί, βάλθηκαν να μας ενημερώσουν αναδρομικά τώρα;

Πόσο λοιπόν συναίτιοι μπορούν να θεωρηθούν οι κυβερνώντες για την κάλυψη αυτή;  

Εκτός και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόλις τώρα τα ανακάλυψαν όλα αυτά και όχι γιατί τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκαν επικίνδυνα πολύ με αυξητικές προοπτικές στις επικείμενες ευρωεκλογές που θορύβησαν εαυτούς και εταίρους, δίνοντας παράλληλα πόρτα εξόδου στους δικούς τους ψηφοφόρους.
Βεβαίως διαβάσαμε σωρεία δηλώσεων, ένθεν κακείθεν, πάντα με φόντο τη Δημοκρατία. "Δημοκρατία χωρίς εφαρμογή νόμου δεν υπάρχει"

Σωστά... Μόνο που προς ενημερωσίν σας Κυρίες και Κύριοι, η δημοκρατία στην χώρα αυτή  κατάντησε το μέσον πολιτικών επιλογών, που σου επιτρέπει να ψηφίζεις αυτόν που σου τάζει τα περισσότερα ψέματα, για να τον βρίζεις μετά όσο γίνεται περισσότερο, ή αλλιώς μέσον συνδιαλλαγής μέσα σ΄ ένα σύνταγμα πού αν τεντώσει περισσότερο, για υμετέρους πάντα λόγους, σπάει.
Και αυτό είναι δικό σας επίτευγμα. Τη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειές της, θα την κρίνει πλέον η δικαιοσύνη.

Από αύριο όμως, όταν ο κουρνιαχτός κατακαθίσει, θα θυμηθούμε πάλι ότι, ούτε η οικονομική κρίση ούτε το μνημόνιο δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το όργιο διαφθοράς και διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος πολιτικών, παρατρεχάμενων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κακοδιαχείριση και παραβίαση των νόμων. Ότι άνω του 10% του ΑΕΠ μας χάνεται ακόμη στις δαιδαλώδεις διαδρομές της διαφθοράς που παραμένει ατιμώρητη και που αν αποκαλυπτόταν, το κόστος της χρεοκοπίας μας θα ήταν μικρότερο.

Ότι το υπολογισθέν ύψος της κρατικής κυρίως διαφθοράς, ως προς το κόστος για το Ελληνικό δημόσιο (έκθεση Ρακιντζή), παραμένει στα 30 δισ. ετησίως.

Ότι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις του παράλυτου και δυσλειτουργικού τομέα που υπάρχει για να ταλαιπωρεί, μαζί και των οργανισμών του που θα εξοικονομούσαν πόρους, αποτελούν ακόμη κενό γράμμα.

Θα θυμηθούμε ότι, ένας Άκης και οι ολίγοι συν αυτώ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, δεν φθάνουν για να φέρουν την πολυπόθητη κάθαρση στο λίαν βεβαρυμμένο από αμαρτίες πολιτικό μας σκηνικό.

Και ότι οι θυσίες μας κάπου εδώ τελειώνουν.

Μην οραματίζεστε αδίκως νέα μέτρα κύριοι, διότι οι δραστηριότητες της όποιας Χρυσής Αυγής, δεν είναι σε θέση να χρυσώσουν πλέον κανένα χάπι, για ένα λαό που έχασε περισσότερο από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ του βίαια, που βυθίστηκε στο 40% της πραγματικής ανεργίας και που κατάντησε ενοικιαστής στο ίδιο του το σπίτι από τις υπερφορολογήσεις με περικομμένο ταυτόχρονα εισόδημα.

Οδυσσέας Ελύτης:......Όσο λοιπόν και αν είναι λυπηρό, πρέπει να το πω:
Ο Ελληνισμός, για την ώρα, επέτυχε ως Γένος, αλλ’ απέτυχε ως Κράτος!

 

Και παρακαλάω νύχτα-μέρα το Θεό και το μέλλον να με διαψεύσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: