"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Τυνήσιες στέλνονται ως σκλάβες στους Σύρους τζιχαντιστές


Σε φρικτές καταγγελίες για «σεξουαλική τζιχάντ» προχώρησε ο Τυνήσιος υπουργός Εσωτερικών, Μπιν Τζέντο, υποστηρίζοντας ότι πολλές γυναίκες, ανάμεσά τους και ανήλικα κορίτσια, από την Τυνησία «στέλνονται» στη Συρία για να «εξυπηρετήσουν» τους αντικαθεστωτούς ως «σκλάβες του σεξ», ενώ η Δαμασκός παρέδιδε τον κατάλογο του χημικού της οπλοστασίου στον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Οπλων (OIAC).


Μιλώντας στο Al Arabiya ο Τζέντο δήλωσε: «Πολλές Τυνήσιες ανταλλάσσονταν μεταξύ ανταρτών, στο πλαίσιο του jihad al nikah (του σεξουαλικού ιερού πολέμου). Τώρα επιστρέφουν με τους καρπούς των σεξουαλικών επαφών στην κοιλιά τους». 

Ο Τζέντο είχε νωρίτερα καταγγείλει στην Εθνοσυνέλευση της Τυνησίας απραξία των αρχών: «Γιατί καθόμαστε άπρακτοι; Προωθούν κορίτσια στη Συρία για να ικανοποιούν ερωτικά 20-30-100 αντάρτες; Αυτό είναι εκπόρνευση». 

Σύμφωνα με ισλαμικά δίκτυα, το Κοράνι επιτρέπει τις πρόσκαιρες συνευρέσεις μεταξύ γυναικών με διαφορετικούς άνδρες κάθε ημέρα, κατά τη διάρκεια ιερού πολέμου, γιατί «δημιουργείται στρατός ισχυρός για να ανατρέψει τους εχθρούς».


Σε παράλληλες εξελίξεις, η Συρία παρέδωσε πληροφορίες για το χημικό οπλοστάσιό της στον αρμόδιο διεθνή οργανισμό, ανταποκρινόμενη στην πρώτη προθεσμία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να εκφράσει την υποστήριξή του στη συμφωνία, όμως Μόσχα και Ουάσιγκτον διαφωνούν στο πώς θα εφαρμοστεί το περιεχόμενο της συμφωνίας.


Καθώς ο Λευκός Οίκος φαίνεται να επιθυμεί να κρατηθεί ανοιχτό το παράθυρο για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπουν μια ευκαιρία για να σώσουν τον πλανήτη από τις σημαντικές ποσότητες χημικών όπλων, αλλά μια ευκαιρία να περάσουν απόφαση που να περιλαμβάνει την απειλή χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον του Ασαντ». Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία στο πλαίσιο του σχεδίου για την καταστροφή των χημικών όπλων και για την ασφάλεια των επιθεωρητών του ΟΗΕ.


Εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση στη Συρία είπε «ναι» υπό όρους, στη διάσκεψη της Γενεύης με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων. Σε επιστολή του στο Συμβούλιο Αφαλείας του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του Συριακού Συνασπισμού, Αχμαντ Τζάρμπα, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει εφ' όσον στόχος της διεθνούς συνάντησης θα είναι η συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, με πλήρεις εξουσίες.


(Πηγές: ΑΜΠΕ, www.dailymail.com, www.nytimes.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: