"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φρεγάτα των πασάδων "παρουσίασε όπλα" στην Ψαρρού! -- Οι καρντάσηδες δεν κατέβηκαν γιατί δεν είχαν κλείσει έγκαιρα ξαπλώστρες! -- ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ...

Στη  θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου βγήκε τσαρκα η τουρκική φρεγάτα "Gokova". Την τουρκική φρεγάτα παρακολουθησε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Η φρεγάτα "Gokova" από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια το "Gokova" κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. 

Η κίνηση της Άγκυρας  να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. 

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι  παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: